Silva Logistic Services. Tinutul Momarlanilor, Cheile Jietului, Cascada Muncelul, Caldarea Mija, paraul Jupaneasa.

Daca ajungeti in Tinutul Momarlanilor, nu se poate sa nu faceti o oprire si in Cheile Jietului. O rezervatie naturala care se intinde pe 10 hectare pe raza orasului Petrila si care abunda in peisaje dramatice. Aici, versantii abrupti ai Parangului formeaza chei inguste, iar apa Jietului trece zgomotoasa printre stanci in completarea acestui peisaj fantastic. Locul este cunoscut printre alpinisti si fotografi ajunsi prin aceste chei sa capteze maretia naturii.

Neaparat surprindeti si Cascada Muncelul, o cadere impresionanta de apa, de aproximativ 30 de metri. Daca va hotarati sa faceti o drumetie trebuie sa stiti ca aveti de parcirs 11 kilometri prin Cheile Jietului, iar pe traseu veti oppri la Caldarea Mija, aproape de Cabana Groapa Seaca si zona ,,La Clesti”, poate cea mai frumoasa. Cum ajungeti? Pe DN7A Petrosani-Voineasa, pe drumul ce leaga Transalpina de orasul Petrosani.

Intre Valea Jiului si Tara Hategului, acolo unde Muntii Retezatului isi dau intalnire cu cei ai Sebesului, se ascunde o lume subterana impresionanta, Pestera Bolii. Situata la aproape 6 kilometri de Petrosani, caverna a fost atent sculptata de paraul Jupaneasa. Galeria principala masoara nu mai putin de 466 de metri lungime, coborand aproximativ 3 metri. Este un loc pe care trebuie sa il vedeti in realitate, multi turisti care au pasit prin acest spatiu spunand ca este una dintre cele mai frumoase pesteri din Romania.

Crestele abrubte ale Muntilor Parang ating cerul, la peste 2.400 de metri. Relieful predominant glaciar, cu multe lacuri cu apa rece ca gheata, muntii Carpatilor Meridionali sunt strabatuti de cea mai inalta sosea din tara, Transalpina. Peisajele frumoase, aproape ireale, lasa fara suflare calatorii, care vor sa surprinda pe camera ceea ce ochiul uman poate vedea. Cu greu poti reda asa frumusete in simplitate.

Recomandari

Alte Articole