Silva Logistic Services. Romania pe locul doi in Europa la numarul de pesteri. Care sunt cele mai frumoase si mai surprinzatoare.

În România, sunt peste 8000 de peșteri, multe dintre acestea însă foarte puține cunoscute de turiști. Astfel, România se află pe locul 2 în Europa la numărul peșteri. Majoritatea acestor peșteri sunt însă de dimensiuni mici, sub 50-100 de metri și nu toate sunt deschise turiștilor. Unele peșteri pot fi vizitate doar dacă turiștii poartă echipamente speciale. Cele mai multe peșteri din România se află în Munții Apuseni, însă astfel de obiective spectaculoase sunt întinse pe tot teritoriul țării noastre.

Cele mai frumoase peșteri din România Peștera Urșilor Peștera Scărișoara Peștera Polovragi Peștera Muierii Peștera Cetățile Ponorului Peștera Ialomiței Peștera Huda lui Papară.

Peștera Vântului – cea mai lungă peșteră din Romania.

Peştera Urşilor se află în localitatea Chişcău, judeţul Bihor. Ea a fost descoperită accidental în anul 1975. În urma exploatărilor miniere locale, în cadrul unei dinamitări s-a găsit surprinzătoarea peșteră. Peştera Urşilor este formată din 4 galerii principale: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviţă, Galeria Lumânărilor şi Galeria Ştiinţifică. Accesul în Galeria Ştiinţifică, aflată în continuarea Galeriei Emil Racoviţă şi accesibilă numai printr-un puţ de 30 m, este destinată doar speologilor profesionişti.

Recomandari

Alte Articole