Silva Logistic Services. Poiana Inimii.

Aproape de Alba Iulia, dar și de Teiuș, în Munții Trascău, găsim o poiană foarte interesantă, în formă de inimă: Poiana Inimii.

Este una din cele mai neobişnuite poieni din România şi se află în judeţul Alba, lângă Piatra Craivei (apropo, la Piatra Craivei se găsește o veche cetate dacică).

Această poiană romantică este cunoscută de localnici sub denumirea de Poiana Ursoi, dar popular este numită Poiana Inimii datorită formei asemănătoare cu o inimă. Conturul de inimă poate fi observat cel mai bine de pe versantul opus.

Poiana Inimii sau Poiana Ursoi din județul Alba
Poiana Inimii sau Poiana Ursoi din județul Alba

Accesul este relativ uşor, satul din apropiere fiind la 16 kilometri de Alba Iulia. Puteți ajunge acolo fie dinspre Alba Iulia, fie dinspre Teiuș (prin Cricău). Dacă veniți din Alba Iulia, urmați indicatoarele de Ighiu-Cricău (adică DJ 107 H), apoi faceți stânga, pe drumul ce duce în satul Bucerdea Vinoasă. Urmați drumul până la ieşirea din sat, cale de 3 km. De acolo se desprinde la stânga o potecă, ce străbate o porţiune de pădure până la intrarea în poiană.

Drumul spre Poiana Inimii (dinspre Alba Iulia sau Teiuș)
Drumul spre Poiana Inimii (dinspre Alba Iulia sau Teiuș)

Efortul merită din plin, întrucât priveliştile sunt deosebit de pitoreşti. Poiana va fi, în curând, arie naturală protejată, și se dorește a fi folosită ca imagine-simbol pentru turismul județului Alba. (Continuare aici)

Recomandari

Alte Articole