Silva Logistic Services. Pasul Tihuta, trecatoarea care leaga cele doua tinuturi pitoresti din Romania – Transilvania si Moldova, printre muntii Bargau, Rodnei, Calimani si Suhard

Pasul Tihuta este trecatoarea care leaga cele doua tinuturi pitoresti din Romania – Transilvania si Moldova.

Situat la altitudinea de 1200 de metri, pasul Tihuta reprezinta o adevarata provocare, chiar si pentru soferii experimentati. Adrenalina produsa de dificultatea drumului este moderata de peisajele ce par neatinse de mana omului. Aici, timpul parca sta in loc si muntii iti sunt singurii insotitori la drum. Privelistea de basm ce poate fi admirata de aici este una deosebita, de jur imprejur se afla muntii Bargau, Rodnei, Calimani si Suhard.

Peisajul montan aminteste de zonele rustice din Transilvania, iar agitatia provocata de turistii curiosi produc o forfota similara cu cea pe care o poti observa la petrecerile moldovenesti. Imbinarea celor doua tinuturi da nastere unuia nou – linistit si asezat, dar totodata vibrant si colorat.

Datorita asezarii sale, Pasul Tihuta este locul ideal pentru o vacanta in orice anotimp. Distanta mica intre trecatoare si principalele obiective turistice din Transilvania si Moldova, privelistile de vis si bunatatea oamenilor din zona sunt principalele atuuri ale statiunii ce se afla la o aruncatura de bat de pasul Tihuta.

In sezonul rece, muntii imbraca straie de sarbatoare, iar satenii se pregatesc de sarbatorile importante din luna decembrie. Cat despre tine, poti alege sa faci o excursie in Vatra Dornei – statiune care se afla la numai 37 de kilometri – sau sa faci o vizita satelor din apropiere. Cu putin noroc, te vei alatura satenilor la una dintre mesele imbelsugate si vei ajunge sa cunosti traditii si obiceiuri de mult uitate.

In sezonul cald, ai ocazia sa scapi de temperaturile ridicate din inima orasului intr-unul dintre cele mai racoroase si mai pitoresti locuri de la noi din tara. Daca decizi sa faci o vizita pasului Tihuta pe timp de vara te vei putea bucura de verdeata cat vezi cu ochii si vei putea explora imprejurimile la pas. Aerul tare, puternic oxigenat, iti va umple plamanii cu sanatate si fericire.

Recomandari

Alte Articole