Silva Logistic Services. Parcul dendrologic Dr. Ioan Vlad, cu cele 1200 de specii de arbori și plante rare.

Parcul dendrologic din Alba Iulia se găsește la marginea orașului, la poalele Dealului Mamut, și reprezintă un loc ideal de promenadă și relaxare.
Parcul dendrologic a fost înființat în 2001 de silvicultorul Nicolae Pătrânjan. Include peste 1200 de specii de arbori și plante rare, aproape toate speciile de arbori autohtoni, precum și un muzeu de specii lemnoase. Popularea parcului s-a făcut cu semințe și butași de la parcuri similare din țară. Speciile de păsări și insecte care și-au găsit adăpost în acest parc au venit pe cale naturală. În parc se află și o alee presărată cu lemn de bambus, conuri, pietre, nisip, frunze unde vizitatorii pot merge desculți, pentru un masaj terapeutic foarte benefic pentru tălpi. Parcul este perfect ca loc de odihnă și de promenadăParcul dendrologic Dr. Ioan Vlad din Alba Iulia este, la propriu, o oază de liniște și de aer proaspăt, la doar cateva minute de agitația din oraș. Aici avem ocazia să descoperim priveliști senzaționale, pe tot parcursul anului, în toate anotimpurile. Indiferent dacă sunteți localnici sau turiști, acesta este un loc pe care trebuie să îl vedeți, cel puțin o dată. Veți reveni,cu siguranță, deoarece peisajul vă va cuceri iremediabil.

Accesul în parcul dendrologic se face de pe drumul național 74, în direcția Alba Iulia- Zlatna, pe strada Varese, spre Strada Valea Popii. Parcul pune la dispoziția vizitatorilor o parcare generoasă, aflată în aproipierea restaurantului Panoramic și a zonei de picnic.

Recomandari

Alte Articole