Silva Logistic Services. Muntii Sureanu. Reviewed by CD on . Situa┼úi la limita a trei jude┼úe, Mun┼úii ┼×ureanu se num─âr─â din fericire printre masivele muntoase din Rom├ónia care au avut mai pu┼úin de suferit de pe urma activi Situa┼úi la limita a trei jude┼úe, Mun┼úii ┼×ureanu se num─âr─â din fericire printre masivele muntoase din Rom├ónia care au avut mai pu┼úin de suferit de pe urma activi Rating: 0
E╚Öti aici: Acas─â » Turism»Silva Logistic Services. Muntii Sureanu.

Silva Logistic Services. Muntii Sureanu.

Silva Logistic Services. Muntii Sureanu.

Situa┼úi la limita a trei jude┼úe, Mun┼úii ┼×ureanu se num─âr─â din fericire printre masivele muntoase din Rom├ónia care au avut mai pu┼úin de suferit de pe urma activit─â┼úilor omene┼čti. S─âlbatici ┼či pitore┼čti f─âr─â a fi abrup┼úi ┼či greu de parcurs, ace┼čti mun┼či ad─âpostesc ├«nc─â un cadru natural sublim, cu p─âduri parc─â nesf├ór┼čite ├«n care tr─âiesc numeroase specii de animale. Bog─â┼úiile naturale ┼či culturale ale Mun┼úilor ┼×ureanu ├«i recomand─â deci, ca pe o destina┼úie ideal─â pentru drume┼úii montane ├«ntr-un cadru aparte, pentru to┼úi turi┼čtii care vor s─â descopere unii dintre cei mai frumo┼či mun┼úi din jude┼úul Alba ┼či nu numai!

Un cadru natural de excepţie

Din punct de vedere orientativ, Mun┼úii ┼×ureanu prezint─â dou─â mari subdiviziuni, anume Mun┼úii Sebe┼čului spre est ┼či Mun┼úii Or─â┼čtiei spre vest. Geografic vorbind, ei fac parte din grupa mai mare a Mun┼úilor ┼×ureanu-Par├óng-Lotrului, una dintre cele mai mari grupe din ├«ntregul lan┼ú al Carpa┼úilor Meridionali. Mun┼úii ┼×ureanu sunt relativi medii ┼či mici ca ├«n─âl┼úime (altitudinea maxim─â atinge 2.130 metri pe V├órfu lui P─âtru), dar au ├«n schimb o suprafa┼ú─â relativ ├«ntins─â (1.585 kilometri p─âtra┼úi) comparativ cu alte masive muntoase din Rom├ón.┬áNu sunt foarte abrup┼úi sau pr─âp─âstio┼či, dar au inclusiv paji┼čti alpine. Sunt ├«ncadra┼úi pe latura nordic─â de Dealurile Or─â┼čtiei, o zon─â de podi┼č ├«ntre localit─â┼úile C─âlan ┼či Sebe┼č. R├óul Sebe┼č ├«i desparte de Mun┼úii Cindrel din jude┼úul Sibiu, iar p├ór├óul T─ârt─âr─âu ├«i desparte de Mun┼úii Lotrului din jude┼úul V├ólcea. Pe partea vestic─â, Mun┼úii ┼×ureanu sunt delimita┼úi de Depresiunea Ha┼úegului, iar pe partea estic─â sunt delimita┼úi de Depresiunea Petro┼čani ┼či r─âul Jiu. La sudul Mun┼úilor ┼×ureanu g─âsim Mun┼úii Par├óng.Din punct de vedere geologic, Mun┼úii ┼×ureanu sunt compu┼či ├«n mare parte din ┼čisturi cristaline suprapuse peste roci de granti ┼či gneiss. ├Än sud-vestul mun┼úilor nu mai g─âsim astfel de roci dure, ci roci mai moi din grupa calcarelor jurasice. Calcarele din ┼×ureanu sunt modelate de Natur─â ┼či formeaz─â zone carstice cu pe┼čteri, chei, piscuri, ravene.( Continuare aici)

Clip to Evernote

Comenteaz─â

┬ę 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus