Silva Logistic Services. Lacul Tarnita, impresionant si frumos!

Lacul Tarnita este considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri din tot judetul Cluj. Lacul Tarnita se afla situat la vest de orasul Cluj – Napoca. Mai exact locul este situat intre comunele Rasca, Marisel si Gilau. Lacul Tranita este impresionant datorita faptului ca se intinde pe o suprafata de 215 ha. Lacul are o lungime de 8 km, iar adancimea maxima este de 70 m. Lacul Tarnita este un lac de acumulare, cel mai frumos si mai reprezentativ pentru judetul Cluj.

Date interesante despre Lacul Tarnita

 

Lacul Tarnita (1)

Acest loc superb este cel mai vizitat de pe intreg teritoriul judetului Cluj. Lacul Tarnita a luat fiinta in anul 1974. In zona se afla si un baraj ( Barajul de la Tarnita ) care este proiectat pentru o capacitate de 74 milioane mc. apa. Hidrocentrala de la Tarnita a fost proiectata pentru producerea energiei electrice, astfel puterea acesteia este de 45 MW.

Lacul Tarnita (3)

Lacul Tarnita detine cateva legende extrem de interesante. Si datorita acestor legende locul este vizitat in fiecare an de foarte multi turisti curiosi. Pe langa multitudinea de turisti care vin la Tarnita, majoritatea  populatiei din Cluj – Napoca vine ori de cate ori se iveste aceasta ocazie, mai ales ca nu este foarte departe de oras.

 

Cum se poate ajunge si ce se poate face la Lacul Tarnita

 

Lacul Tarnita (2)

In acest loc se poate ajunge foarte usor. Pana in apropierea lacului este un drum de acces si se poate ajunge foarte bine atat cu masina cat si cu bicicleta. De altfel, foarte multi dintre cei care vin la Tarnita sunt biciclisti. Iubitorii de natura se vor simti in largul lor daca aleg sa vina la Tarnita. Aici natura este mai presus de orice.  Turistii care doresc sa viziteze Lacul Tarnita se pot considera fericiti, deoarece aici se poate practica inclusiv pescuitul. In decursul anului, aici exista cateva competitii extrem de interesante.

Lacul Tarnita (4)

Lacul Tarnita este un loc extrem de frumos care se afla in vecinatatea unui oras la fel de frumos ( Cluj – Napoca ). Lacul este vizitat in special primavara si vara, insa turistii si pasionatii vin in orice perioada a anului.

Deschis turistilor fara taxa de vizitare. (Continuare aici)

Recomandari

Alte Articole