Silva Logistic Services. Imagini de vis in Muntii Apuseni. Reviewed by CD on . Munții Apuseni, cine nu a auzit de ei? A-ți face concediul în Apuseni a devenit oarecum o modă, mai ales printre bucureșteni dacă nu și în rândul restului român Munții Apuseni, cine nu a auzit de ei? A-ți face concediul în Apuseni a devenit oarecum o modă, mai ales printre bucureșteni dacă nu și în rândul restului român Rating: 0
Ești aici: Acasă » Timp Liber»Silva Logistic Services. Imagini de vis in Muntii Apuseni.

Silva Logistic Services. Imagini de vis in Muntii Apuseni.

Silva Logistic Services. Imagini de vis in Muntii Apuseni.

Munții Apuseni, cine nu a auzit de ei? A-ți face concediul în Apuseni a devenit oarecum o modă, mai ales printre bucureșteni dacă nu și în rândul restului românilor. Muntele fascinează poate mai mult ca marea iar Apusenii au farmecul lor propriu de loc din inima Transilvaniei, de loc plin de chei, peșteri și păduri stufoase cum nu prea mai reușești să vezi așa de des prin alte locuri. Da poate că Munții Apuseni nu sunt nici cei mai vechi și nici cei mai înalți dar cu siguranță dacă iubiți natura veți dori să ajungeți aici.

Turistii intalnesc la fiecare pas paduri de conifere
Turistii intalnesc la fiecare pas paduri de conifere

Munții Apuseni sunt o arie protejată având caracter de Rezervație Naturală. Asta pentru că aici există o floră și o faună bogată iar relieful este unul de tip carstic, bogat în peșteri iar multe dintre ele chiar pot fi vizitate. Și cum altitudinea menie nu trece de 1000 și ceva de metri, locul este perfect pentru pasionații de drumeții, plimbări în natură și explorare dar…nu numai.

Acesta este ținutul moților, al oamenilor cu suflet cald și casă plină de ospitalitate care încă mai păstrează tradițiile de odinioară. Aici aveți cele mai multe șanse să vedeți meșteri tradiționali la lucru și tot aici, în Apuseni, veți auzi și buciumul cântând. Vara, pe Valea Arieșului nu există pășune unde să nu întâlniți o cireadă de vaci sau o turmă de oi, căci nicăieri nu se păstrează mai bine tradițiile ca în această parte de țară unde natura respinge cu tenacitate modernismul.

Munții Apuseni sunt plini de asemenea imagini
Munții Apuseni sunt plini de asemenea imagini

De vizitat în Munții Apuseni

Există multe locuri frumoase în Apuseni așa că încercarea de a face o listă de atracții turistice ar putea fie să se întindă pe câteva pagini bune fie să se dovedească insuficientă. Așa că azi vom vorbi doar de cele mai importante locuri de vizitat de aici.

Există multe cascade interesante de-a lungul Munților Apuseni. Avem Cascada Evantai, Cascada Moara Dracului sau Cascada iadolina. Însă probabil cea mai frumoasă dintre toate este Cascada Răchițele sau, mult mai cunoscută sub numele de Cascada Vălul Miresei. Aceasta din urmă se află pe Valea Stanciului și prezintă o cădere de apă spectaculoasă de peste 30 de metri. Legenda spune că numele îi vine de la o mireasă ce ar fi căzut aici de pe stânci iar locul devine cu atât mai spectaculos iarna când cascada îngheață și amatorii de sporturi extreme o folosesc pentru escaladare pe gheață. Și tocmai datorită frumuseții ei deosebite am ales să o înscriem în micul nostru top al celor mai frumoase cascade din România.

Cascada Vălul Miresei
Cascada Vălul Miresei

O altă zonă deosebit de pitorească este reprezentată de Cheile Turzii, o arie protejată prin lege și considerată de interes național. Ea cuprinde o zonă de circa 6 km aflată de-a lungul văii Hășdate. Asemenea unui canion în miniatură, pereții de stâncă se ridică de-o parte și de alta până la 200 de metri înălțime oferind o imagine rar întâlnită în alte locuri. Peisajul cu caracter carstic și-a păstrat aici sălbăticia iar zona oferă adăpost pentru peste 1000 de specii de animale, plante și insecte, multe pe cale de dispariție.
Cheile Turzii sunt o zonă din Munții Apuseni preferată în special de alipiniști pentru caracterul vertical al pereților de aici și accesul relativ lejer. Astfel s-au creat peste 200 de trasee de escaladă, zona devenind gazdă unor competiții naționale și internaționale ce se țin anual.

Cheile Turzii
Cheile Turzii

Dacă vă planificați un concediu în Munții Apuseni, musai ar trebui să vizitați și Lacul Beliș-Fântânele. Acesta este un superb lac, format artificial pentru alimentare barajului Fântânele. Însă ceea ce il face și mai special este că pe fundul său se găsesc ruinele mai multor sate de moți ce au fost obligați să se munte atunci când, în 1970-74, au început lucrările de sistematizare a zonei. Astfel întreaga comună a fost strămutată iar azi, în anii mai secetoși, nivelul apei lacului scade și acoperișurile caselor devin vizibile.

Peșterile din Munții Apuseni sunt extraordinare pentru că adesea conțin relicve greu de găsit în altă parte. Peștera Urșilor de exemplu, poate fi vizitată și în interior se păstrează și azi oseminte de la Urșii de Peșteră. Iar lista de astfel de peșteri este foarte mare: Drăcoaia, Poarta Zmeilor, Vârtop, Peștera Vântului sau Peștera Măgura, toate sunt foarte interesante. Însă dacă timpul nu vă va permite să ajungeți la toate, o alegere foarte bună ar fi Peștera Scărișoara, cunoscută și drept Ghețarul de la Scărișoara, pentru că în interiorul ei se află cel mai mare ghețar de subteran din România.
Intrarea în peșteră se face printr-un aven enorm de 60 de metri în diametru, pe fundul căruia se coboară cu ajutorul unor scări metalice. Aici este mereu frig și indiferent de luna din an când ajungeți aici, veți găsi mereu zăpadă. iar în interior, spectacolul vizual oferit de ghețar este absolut impresionant. (Continuare aici)

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus