Silva Logistic Services. Explorând Ținutul Pădurenilor: Lelese, Cerișor și Alun.

Țintul Pădurenilor este noua noastră zonă preferată pentru explorat frumuseți puțin cunoscute turistului obișnuit.

De altfel aici nici nu prea există turiști deși zona e foarte frumoasă, destul de accesibilă și reprezintă locul ideal pentru a scăpa de agitația cotidiană.

Pentru a explora zona acestor 3 sate, vă recomandăm să aveți tabăra de bază la Lelese.

DE CE ȚINUTUL PĂDURENILOR? E o zonă tare faină fiindcă aici sunt mai multe platouri ce ajung la 900 – 1000 metri altitudine, despărțite prin văi adânci cu versanți împăduriți. Ai preiveliști foarte pitorești de jur împrejur.

CUM AJUNGI? Din municipiul Hunedoara luați-o spre Lacul Cinciș și în cam o oră ajungeți la Lelese pe un drum practicabil pentru orice mașină. Drumul alternează asfaltul cu macadamul (DJ 687F)

La un loc cu o o priveliște frumoasă ajungi dacă urmezi drumul direct dintre Lelese și Cerișor.

La un moment dat drumul va fi greu practicabil, dar putetți continua pe jos preț de 20 – 30 de minute într-o plimbare pentru a ajunge la punctul cel mai înalt de unde puteți vedea această mică depresiune dintre cel două sate unde dintr-o privire puteți vedea văi împădurite, versanți stâncoși, milioane de flori de câmp, căsuțe în depărtare și pante înverzite teresate în mod natural.

Sohodol – vedere spre Ținutul Pădurenilor

La doar 3 km depărtare de Lelese este satul Sohodol, aflat la o înălțime puțin mai mare.

Pe drumul proaspăt lărgit și pietruit puteți merge cu orice mașină.

Lăsați mașina în capătul satului și urcați apoi pe jos timp de 10 minute pentru a ajunge în vârful dealului, iar de aici aveți o panoramă frumoasă asupra satului și a Țintului Pădurenilor 🙂

 

Recomandari

Alte Articole