Silva Logistic Services. Descopera Valea Pianului! Reviewed by CD on . Nicio ieşire nu este completă fără descoperirea unui nou colţişor, a unei noi poveşti. Vă invităm pe Valea Pianului, de-a lungul căreia veţi întâlni obiective n Nicio ieşire nu este completă fără descoperirea unui nou colţişor, a unei noi poveşti. Vă invităm pe Valea Pianului, de-a lungul căreia veţi întâlni obiective n Rating: 0
Ești aici: Acasă » Fără categorie»Silva Logistic Services. Descopera Valea Pianului!

Silva Logistic Services. Descopera Valea Pianului!

Silva Logistic Services. Descopera Valea Pianului!

Nicio ieşire nu este completă fără descoperirea unui nou colţişor, a unei noi poveşti. Vă invităm pe Valea Pianului, de-a lungul căreia veţi întâlni obiective naturale, istorice şi turistice pentru toate vârstele.

Drumețiile de o zi sunt preferatele multora dintre albaiulieni și turiști. Așadar, azi îți propunem cateva obiective turistice ce pot fi parcurse fără probleme într-o singură zi. Va fi o zi plină, deci pregătește-ți rucsacul cu o seară înainte și trezește-te la primele ore ale dimineții pentru a încheia traseul pe lumină.

În drumul dumneavoastră către şi de la Casa Dives – Varianta Boierescă Din 1850, vă recomandam să faceţi o pauză pentru a poposi la câteva din obiectivele din zona:

Pe Valea Pianului: Terenul de golf „Paul Tomiță”, Ansamblul Bisericii Evanghelice din Pianu de Jos, Biserica din lemn monument istoric „Cuvioasa Paraschiva” din Pianu de Sus, Biserica „Buna Vestire” din Pianu de Sus, Biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Pianu de Sus, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Pianu de Jos, Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Strungari, Rezervația Naturală „Oul Arșiței” de la Recea, Manastirea Afteia Manastirea, Traditie de aproape 2000 de ani din timpul cantonarii Legiunii XIII Gemina-Stalpi Funerari, Stâna „Mărgini” – punct tradițional de prelucrare a laptelui, Asezare paleolitica şi sit Arheologic la Pianu de Jos in zona numita Podei, Casa de munte din Strungari, Cuptorul Băceloaiei, Expoziția Etnografică Pianu de Jos şi tendinţa de a se transforma într-o zonă turistică deosebită.

Trăiește plăcerea orelor de plimbare în natură! Pe timpul verii, Comuna Pianu este locul ideal pentru drumeții și petrecere a timpului liber. Poți admira peisaje de vis la fiecare pas în timp ce te energizezi cu aerul curat al pădurilor.

Traseul propus este pe raza Comunei Pianu, Jud. Alba, punctul de plecare fântâna de la Panţa Lucian, calea cea mai scurtă şi mai comodă de a urca cu piciorul din Pianu de Sus spre Cuptorul Băceloaiei şi Fântâna Corbului. Este un traseu de dificultate ușoară / medie, fără să pună probleme de orientare, într-o drumeție cu aprox. 300 de m diferențe de nivel, distanţa totala 8 km, altitudine plecare 320 metrii, pe parcursul a 3 – 4 ore.

Comuna Pianu este înconjurată de munți și zone verzi ale căror cărări te poartă direct în inima naturii liniștite. Atât în împrejurări cât și pe Valea Pianului e aproape imposibil să nu găsești un loc la înălțime în care să-ți pui sângele în mișcare.(Continuare aici)

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus