Silva Logistic Services.Descopera bijuteriile istorice din Regiunea Centru – patrimoniu cultural restaurat cu fonduri UE!

 

 

In anul acesta, 2018, se sarbatoreste „Anul European al Patrimoniului Cultural”. Patrimoniul cultural din Romania – cladiri istorice, biserici, monumente, obiecte si articole vestimentare ce ilustreaza trecutul, opere de arta, carti vechi, masini, orase istorice, situri arheologice – are o valoare atat pentru ceea ce suntem noi, ca oameni si tara, cat si pentru cultura europeana.

 

Imaginati-va un tablou pe care-l vedeti destul de des si din care, datorita timpului, s-a sters un colt care era interesant pentru povestea acelui bucati lipsa. Asa ar fi si in cazul in care patrimoniul cultural al Romaniei s-ar sterge, prin neglijenta sau lipsa de fonduri, din tabloul european al istoriei europene.

 

In acest an se celebreaza tot ceea ce ne defineste ca si cetateni europeni din prisma patrimoniului pe care il aducem comunitatii. Diversele proiecte de restaurare a cetatilor, oraselor istorice si bisericilor, diversele evenimente de celebrare a obiceiurilor si traditiilor, de promovare a cartii vechi, evenimentele si proiectele derulate in Romania cu sustinerea sau cu fonduri europene, sunt cele mai bune exemple ale acestui patrimoniu al nostru, al Europei. Obiectivul acestei teme este de a incuraja pretuirea patrimoniului cultural al Europei ca o resursa comuna, de a constientiza si sensibiliza oamenii cu privire la istoria si la valorile noastre comune, precum si de a consolida sentimentul de apartenenta la un spatiu european comun.

 

Istoria si trecutul sunt importante sa trebuie pastrate, dar si transmise intacte generatiilor urmatoare, asa cum si parintii si mostenirea lor, alaturi de iubirea bunicilor si invatamintele si povestile lor, trebuie duse mai departe.

 

Patrimoniul nostru cultural joaca un rol important in construirea viitorului Europei, iar noi – eu, tu, vecinul, vecina – prin ceea ce aratam turistilor straini, care vin tot mai multi in Romania, sau turistilor romani ce vor sa viziteze locurile istorice, suntem purtatorii de cuvant si prezentam imaginea valorilor primite de la parinti si bunici, a locului unde stam.

 

Incepand cu anul 2007, Uniunea Europeana a investit in Regiunea Centru, adica in judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, prin proiectele de restaurare ale patrimoniului nostru cultural-istoric, circa 100 milioane de euro. Azi avem la Alba Iulia, Rasnov, Rupea, Fagaras, Medias, Targu Mures, Sibiu, Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc, cetati istorice si biserici care si-au deschis portile si vor mai dainui multi ani de acum inainte ca mostenire istorica romaneasca, parte din cultura europeana.

 

Aveti anexat, sau pe link-ul de mai jos, o lista cu ceea ce s-a restaurat sau se va restaura in Regiunea Centru, prin fondurile europene, locuri unde au loc acum si sunt preconizate in viitor multe evenimente ce vor aduna la un loc localnicii si turistii, care vor transmite copiilor si tinerilor mesajul ca pentru un viitor mai bun sa isi aduca aminte de fundatia pusa din trecut si sa aduca fiecare propria valoare la fiecare moment pe care il traieste.

 

http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/stiri/stiri-regiunea-centru/1196-descopera-bijuteriile-istorice-din-regiunea-centru-patrimoniu-cultural-restaurat-cu-fonduri-ue./

Recomandari

Alte Articole