Silva Logistic Services. Circul glaciar Sureanu, lacul si platforma Surianu Comarnicelu, zone superbe pe Valea Sebesului!

Iezerul Șureanu are o adâncime de 8 metri, o lungime de 94 metri şi o lăţime de 91 metri. Este un spaţiu intim şi retras, în contextul geografic spectaculos al Munţilor Șureanu. Se ajunge la el trecând prin curtea Cabanei Șureanu, aparținând unei unități militare din Sebeș.

Iezerul Șureanu

„Circul glaciar Şureanu”, cum este numit de specialiși, este sculptat în resturile domoale ale platformei Şureanu-Comărnicelu. Lacul poate fi cel mai bine admirat de pe traseul de urcare pe masivul Şureanu.

Pe lângă panorama lacului pe fundul căruia se pot vedea bolovani uriaşi, se poate admira priveliştea oferită de Masivul Şureanu.

Ca o curiozitate, pe marginea lacului poate fi observată o specie de arbori care a supraviețuit din glaciațiune.

De reţinut pentru cei care vizitează această zonă, înotul în iezer este interzis. Claritatea apei creează iluzia optică a adâncimii mici. În realitate, însă, apa este  adâncă încă de la mal şi extrem de rece, astfel că, şi vara, un scăldat în lac poate da crampe musculare și blocaj al mușchilor. (Continuare aici)

Recomandari

Alte Articole