Silva Logistic Services. Cheile și Valea Gilortului, Cheile Oltetului si Pestera Polovraci, obiective turistice ce pot fi vizitate de pe Transalpina.

Cheile și Valea Gilortului, al cărui nume este considerat de origine dacică, izvorăşte din Munţii Parâng, respectiv de sub Vârful Parângul Mare (2519m) prin două izvoare principale, situate la altitudinea de aproape 2350 m, fiind flancat imediat pe dreapta de Vf. Mândra , iar pe stânga de Vf. Gruiu şi după un lung traseu intramontan cu chei, repezişuri şi cascade iese la Novaci. Accesul se face din oraşul Novaci, cel din care pornește și Transalpina, şi se merge către nord pe cursul râului Gilort. Cadrul natural încercuit de munţi acoperiţi cu păduri de brad face din Cheile Gilortului un loc minunat. Drumul este accesibil însa nu este modernizat.

Cheile Olteţului. Cheile fac parte dintr-o rezervație naturală din județul Gorj și au de arătat peisaje extraordinare, cu cascade, stânci golașe, caverne săpate în vârf de munte și poieni înconjurate de felurite soiuri de copaci, de la foioase până la conifere. Obiective turistice pe Transalpina – Cheile Oltetului Sălbăticia extraordinară de pe malurile Oltețului se întinde pe o distanță de doi kilometri.

Peștera Polovragi este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice vizitate de cei care tranveresează Transalpina. Ea se află în Munții Căpățânii, pe malul Oltețului, la o altitudine de 670 m. La peșteră se ajunge de pe teritoriul comunei Polovragi, aflată între localitățile Horezu și Baia de Fier, județul Gorj, Oltenia, România. Peștera Polovragi este o peșteră caldă și umedă, despre care se spune că „plânge”. De fapt, sunt picături din infiltrații, apă bogată fie în carbonat de calciu, fie în bioxid de siliciu, oxid de fier, în funcție de straturile pe care apa le străbate

Recomandari

Alte Articole