Silva Logistic Services. Cheile Ordancusii, Poarta lui Ionele, Ghetarul de sub Zgurasti, Izbucul Tauzului, Pestera Coiba Mare, Fata Lapusului

Cheile Ordancusii sunt usor de vizitat, viind strabatute de un drum betonat. Cheile adapostesc numeroase grote si pesteri dintre care cele mai importante sunt Poarta lui Ionele si Ghetarul de sub Zgurasti. Deasemenea in Cheile Ordancusii se gaseste si un pod natural.

Traversand aceste chei puteti ajunge si la binecunoscutul Ghetar de la Scarisoara. Peisaj pitoresc si stanci impresionante ce merita vizitate fie intr-o scurta plimbare, fie in drum spre Ghetarul Scarisoara. Cheile se intind de-a lungul Vaii Ordancusa pe o lungime de 4 kilometrii. Astfel ca pentru cei care urca la Ghetar cu masina cateva popasuri pentru admirarea peisajului si fotografii sunt binevenite. Din Arieseni urmati DN 75 pana in centrul localitatii Garda de sus, iar de acolo faceti stanga iar dupa aproximativ 1 km, la prima intersectie faceti dreapta spre Poarta lui Ionele si Cheile Ordancusii.

Pestera Poarta lui Ionele – o pestera cu un portal gigantic, foarte usor accesibila fiind bine amenajata.
Ghetarul Scarisoara – unde gasiti gheata si zapada in mijlocul verii, deasemenea pestera bine amenajata.
Izbucul Tauzului – locul unde iese la suprafata, de sub Piatra Tauzului un adevarat rau subteran.
Pestera Coiba Mare – o gigantica gura de pestera – cea mai mare din Romania.
Pestera Ghetarul Vartop – una dintre cele mai frumoase pesteri din zona – poarta si numele de Pestera Minunata

Recomandari

Alte Articole