Cheile Doftanei se întind pe o lungime de 300 de metri, având o lățime cuprinsă între 15 și 20 metri. Acestea se află situate pe drumul dintre Câmpina și Valea Doftanei. Asemănătoare cu Cheile Bicazului, Cheile Doftanei sunt printre cele mai frumoase formațiuni de origine carstică din România, fiind cel mai vizitat obiectiv turistic de pe Valea Doftanei.
Rezervația Glodeasa-Teșila reprezintă o pădure virgină de conifere, cu vârste cuprinse între 200 și 300 de ani. Aflată altitudinal la 700-900 m, rezervația se întinde pe 500 de hectare. Fără doar și poate, este un obiectiv turistic de vizitat de pe Valea Doftanei. Frumusețea rezervației este remarcabilă prin crestele împădurite, rocile calcaroase, pajiștile întinse și copacii înalți. Aerul curat, densitatea suprafeței forestiere și farmecul aparte al rezervației îi fac pe turiști să revină de la an la an.
Lacul Paltinu este un lac de acumulare pentru apă potabilă, și se întinde pe o lungime de 3 km, oferind o priveliște superbă.
Barajul Paltinu se află situată într-o zonă montană în bazinul Doftana, în aval de confluența acestuia cu valea Păltinoasa, în cheile numite “La Tocile”, fiind un loc inedit de vizitat de pe Valea Doftanei. Acest baraj servește îndeosebi pentru alimentarea cu apă potabilă a municipiilor Câmpina și Ploiești. De asemenea, barajul asigură și irigarea a 9000 de hectare din lunca râului Prahova, în zona Băicoi-Ploiești.
Barajul se ridică la 108 m deasupra fundației, având o lungime totală de 455 m.
Râul Doftana însoțește paralel drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, fiind un afluent al râului Prahova.
Alte atracții și locuri de vizitat de pe Valea Doftanei
Ruinele bisericii vechi din Trăisteni datează încă din 1724, aceasta fiind construită de Constantin Cuculeata.
Biserica Adormirea Maicii Domnului din Teșila, zidită de Bucur Săvulescu în 1878
Muzeul de Arte Plastice din Teșila, unde sunt expuse o parte din lucrările Taberei internaționale de artă plastică Valea Neagră
Momumentul Eroilor construit în 1975, situat în satul Teșila
Munții Grohotiș, unde te poți bucura de un traseu de 1 zi sau Vârful Secaria care se află în proximitatea satului Teșila.