Silva Logistic Services. Cheile Borzesti, Valea Ariesului, Cheile Runcului, Piatra Secuiului, Buru, Remetea, Salciua.

Una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Transilvania este satul Buru. Este vorba de o localitate tipică de moți de pe Valea Arieșului, care reprezintă locul perfect pentru cei care vor să plece în excursii spre Cheile Borzești, spre Cheile Runcului, spre Piatra Secuiului de la Remetea sau spre Cheile Turzii. Cel mai important monument istoric din Buru este o biserică din lemn care a fost construită de Horea, liderul răscoalei din 1784.

Satu Buru îi atrage pe turiști prin frumusețea peisajelor sale. Primele zile de toamnă sunt ocazia potrivită pentru a explora pădurile din jurul satului, pentru că acum frunzele copacilor au început să își schimbe culoarea. Însă turiștii nu au cum să rateze biserica de lemn din Buru. Ea a fost construită de Horea în satul Sălciua. Pentru că vechea biserică din Buru a fost distrusă în timpul Revoluției din 1848, localnicii au decis să cumpere biserica din Sălciua. Ea a fost demontată și adusă cu plutele în aval pe Arieș. Evenimentul este menționat în tradiția orală a comunității din Buru.

Pe lângă excursiile cu mașina, pe bicicletă sau călare care pot fi organizate din Buru, turiștii pot face și rafting mai ales în aceste zile, în care apele Arieșului au fost umflate de primele ploi de toamnă.

Recomandari

Alte Articole