Șibot: Au pus în pericol siguranța circulației pe calea ferată

Polițiștii de la transporturi, sprijiniți de polițiștii Secției de poliție rurală Vințu de Jos, au depistat în flagrant delict, 3 persoane care ar fi sustras cablu de la instalația de semnalizare a căii ferate din zona Stației CFR Șibot. Față de una din aceste persoane, a fost luată măsura reținerii.

La data de 9.05.2016, în jurul orelor 23,30, polițiștii Postului de Poliție Transport Feroviar Vințu de Jos au fost sesizați de către un reprezentant al CFR, cu privire la faptul că există posibilitatea ca de la instalația de semnalizare și dirijare feroviară, în zona Stației CFR Șibot, să fi fost sustras cablu.

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului și au constatat că au fost sustrași 42 de metri de cablu.

În urma investigațiilor efectuate, cu sprijinul polițiștilor Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, la scurt timp de la sesizarea faptei, au fost depistate persoanele bănuite de comiterea furtului.

Acestea au fost surprinse în timp ce ardeau cablul sustras, cu scopul de a extrage metalul din interior, pentru a-l valorifica.

Este vorba de R.C.C., de 18 ani din comună Șibot care a comis furtul împreună cu doi minori, din aceeași comună. Prejudiciul cauzat prin fapta celor doi a fost estimat la 3.264 lei.

Față de R.C.C., polițiștii au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infractiunilor de furt calificat și distrugere sau semnalizare falsă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 11 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Recomandari

Alte Articole