Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a monitorizat în continuare gestionarea situaţiei în perioada valabilităţii Atenţionării meteorologice Cod Galben pentru ninsori şi vânt, valabil până miercuri, 08 februarie, orele 10.00.
Vremea a continuat să fie rece, cu temperaturi în relativă creştere faţă de ultimele zile, înregistrându-se la Blaj o temperatură minimă de – 11,7 grade Celsius.Straturile de zăpadă din judeţ ating cel mai mare nivel la Arieşeni (77 cm) şi Scărişoara (50 cm).
În total, în perioada 28 ianuarie – 06 februarie, patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă au depistat la nivelul judeţului Alba 66 cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie cărora li s-a asigurat asistenţă medicală specializată sau un adăpost temporar pe toată perioada geroasă.
„Până la această oră, nu sunt raportate situaţii de avarie în ceea ce priveşte alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba. Deşi în ultimele 24 de ore cantitatea de zăpadă căzută a fost destul de însemnată, reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu următoarele forţe şi mijloace: persoane angrenate – 128; mijloace utilizate – 66 şi material antiderapant – 560 mc.
În acest moment se circulă în condiţii de iarnă şi nu sunt drumuri blocate.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a aprobat suspendarea cursurilor pentru ziua de luni, 06 februarie, pentru Şcoala cu cls. I-VIII Crăciunelul de Jos, din cauza unei defecţiuni la transformatorul electric din curtea unităţii de învăţământ”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, maior Florin Zecheru.

Recomandari

Alte Articole