Sebeș: Urmărire ca-n filme, pentru prinderea unui tânăr care a refuzat să oprească mașina la semnalul poliţiştilor

Ieri, în jurul orei 17.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Cântarului din municipiul Sebeş, au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism care circula spre cartierul de rromi din localitate.
Întrucât conducătorul autoturismului a refuzat să oprească, poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului, iar după ce acesta a traversat mai multe străzi şi a ajuns pe câmp a abandonat autoturismul, a coborât din acesta şi a început să fugă pe câmp, într-o direcţie necunoscută, pentru a-şi asigura scăparea.
Poliţiştii au continuat urmărirea conducătorului auto pe câmp, l-au somat pentru a se opri, dar acesta nu s-a conformat, motiv pentru care cei doi poliţişti, în scop de avertizare, au folosit armamentul din dotare, trăgând focuri de armă în plan vertical, însă persoana urmărită a refuzat să se oprească, continuând deplasarea în fugă.
Ulterior, în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, conducătorul auto a fost identificat pe raza carterului de rromi din municipiul Sebeş, stabilind că acesta se numeşte Robert G., de 19 ani, din. Sebeş.
Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, fapta prev. şi ped. de art. 86 alin.1, din O.U.G. 195/ 2002 – republicată.

Recomandari

Alte Articole