Scandalul din PDL Sebes trebuie rezolvat

Deputatul PDL de Alba, Clement Negruţ, a declarat că prelungirea scandalului din filiala PDL Sebeş afectează imaginea partidului, mai ales că PDL vrea recâştigarea Primăriei Sebeş (ori prin Mugurel Sârbu, ori prin Adrian Bogdan, ori prin altcineva).
„Eu, ca şi membru al PDL, cred că-mi fac datoria, nu neapărat de a critica, dar de a semnala anumite probleme în interiorul coaliţiei. Asta nu înseamnă că ne dăm de ceasul morţii şi, vezi Doamne, ne temem de nu mai putem de USL. Nu. Avem mai multe probleme, dar eu cred că dacă ne apropiem cu seriozitate asupra lor le rezolvăm, fără să mai pierdem timp. Şi fac aşa o comparaţie, poate nu tocmai cea mai nimerită: exact problema de la Sebeş pe care o tăvălugim, ceva se întâmplă şi în interiorul partidului… Dacă nu se vor lua anumite decizii, vom avea şi noi probleme, pentru că vin alegerile. Vin alegerile! Dacă nu conştientizăm lucrul ăsta din punct de vedere politic, lucrurile acestea vor ieşi afară şi se vor acutiza. Cred că ne revenim, dar trebuie repede.
Am mai spus-o: o remaniere nu ştiu dacă rezolvă problema, că-l schimb pe X cu Y: atitudine şi acţiune: acţiune care trebuie să se vadă în stradă, legată de absorbţia fondurilor europene, crearea de locuri de muncă, poate o creştere de salarii şi pensii, dar nu mai repede de primul trimestru al anului. Este absolut necesară dacă economia o permite, să facem lucrul ăsta, indiferent cât vom fi acuzaţi de populism sau indiferent cine o face; dacă putem, trebuie să facem lucrul acesta. Dacă nu putem, trebuie să ne asumăm lucrurile, să spunem: nu se poate!, indiferent care vor fi pierderile politice. Dar ce vreau să vă spun: nici un guvern care a câştigat alegerile pe presiunea străzii n-a rezistat mai mult de 6 luni. Asta se va întâmpla şi cu USL-ul, să nu creadă ei că dacă vor forţa alegerile anticipate… Ce vor face? Ce a spus senatorul liberal? L-am întrebat: „Dle, ce veţi face? Veţi creşte salariile şi pensiile dacă veţi câştiga alegerile?” „Nu vom putea, cel puţin în primul an”, a declarat Negruţ.

Recomandari

Alte Articole