Scandal izbucnit între două familii din satul Dăroaia, din cauza unui gard

Un scandal izbucnit între două familii din satul Dăroaia, comuna Roșia Montană, a necesitat intervenția polițiștilor și jandarmilor. Trei persoane au fost sancționate contravențional.

Incidentul a fost semnalat marți, 7 iulie, în jurul orei 21.00 și a fost determinat de faptul că două femei nu s-au înțeles amiabil cu privire la amplasarea unui gard. Fiecare dorea ca acesta să fie dispus astfel încât să obțină o extindere a propriei gospodării, iar când au epuizat argumentele logice au trecut la injurii, amenințări și blesteme.

Concubinul uneia dintre femei s-a implicat activ în scandal și, stimulat probabil de alcoolul consumat, a determinat amplificarea violențelor verbale. Totul s-a petrecut sub privirile celorlalți vecini până când unul dintre aceștia, speriat de faptul că scandalul evolua spre violență fizică, a apelat la ajutorul forțelor de ordine.

A intervenit de urgență un echipaj de poliție și unul de jandarmerie și împreună au acționat pentru aplanarea conflictului și pentru dispersarea ‘spectatorilor’ care deja începuseră să se împartă în două grupuri de susținere a celor care se certau.

Dacă la sosirea forțelor de ordine femeile au încetat manifestările de violență verbală, nu același comportament l-a avut și bărbatul în vârstă de 36 de ani implicat în conflict, acesta continuând să înjure și să amenințe cu acte de violență.

Drept urmare și amenda contravențională cu care a fost sancționat a fost pe măsură, în valoare de 600 lei. De asemenea, cele două femei, în vârstă de 35, respectiv 37 de ani, au fost sancționate cu câte o amendă în valoare de 200 lei.

Totodată li s-a adus la cunoștință că, în caz de repetare a unui astfel de comportament, măsurile luate împotriva lor pot fi mult mai drastice, putând fi chiar de natură penală.

În acest sens li s-a amintit că, potrivit prevederilor Codului penal, tulburarea ordinii și liniștii publice constituie infracțiune, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă și definește fapta persoanei care tulbură ordinea și liniștea publică prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor.

Recomandari

Alte Articole