Sărbătoarea Muzicii începe în această seară în Alba Iulia. Vezi programul manifestării

Vineri, 20 iunie 2014
19.00 – Ceremonialul ridicării orasului Apulum la grad de municipiu – Spectacol reenactment – Garda Romană si Lupii Apoulonului – Poarta a IV-a
19.30 – Salve de tun în onoarea Festivalului „Sărbătoarea Muzicii” – Garda Cetătii – Piața Cetății
20:00 – Concert „Music of the night ” – Cantabile The London Quartet – Piața Cetății
20:45 – Concert „Selectiuni din muzica sferelor” – Acorduri de nai integrate în teme muzicale din folclor, jazz, clasic si pop rock
cu: Nico – jazz
Ionut Fulea – folclor
Vlad Simon si Maria Cojocaru – pop rock
Radu Nechifor – nai
Piața Cetății
22.30 – Parada de deschidere a Festivalului Cetătilor Dacice
Piața Cetății

Sâmbătă, 21 iunie 2014

20:00 – Fragment din musicalul „Aida”, după un concept de Elton John & Tim Rice
cu: Cantabile the London Quartet
20.30 – Aida de Giuseppe Verdi – Opera Natională Română Cluj-Napoca – un spectacol de operă unic, cu peste 500 de personaje, într-o cetate unică în Europa

Duminică, 22 iunie 2014

20:30 – Concert „3 O’clock” – cocktail de jazz, swing, boogie-woogie si soul -Piața Cetății
21:00 – Concert Bonnie Tyler – Piața Cetății
Un nume urias, o legendă a rock-ului. O artistă colosală vine în Cealaltă Capitală!

Detalii eveniment

Evenimentul din acest an dă o noua dimensiune manifestării prin faptul că aduce în scenă, ca participant, publicul albaiulian. Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când una dintre principalele resurse ale unui eveniment cultural o constituie publicul. Spectacolul de operă Aida, va reuni voluntari cu o disponibilitate certă față de un act cultural de valoare, unic prin amploare și locul de desfășurare – Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

În prima zi a evenimentului Piața Cetății va răsuna în acorduri de nai integrate în teme muzicale din folclor, jazz, clasic și pop rock.

Binecunoscutul artist sibian Radu Nechifor, unul dintre discipolii favoriți ai lui Gheorghe Zamfir, a dezvoltat un concept al „Selecțiunii din Muzica Sferelor” din dorința de a le oferi tuturor melomanilor ocazia de a descoperi sunetul unui instrument cu rădăcini mitice, cu toate posibilitățile lui de expresie. Naiul este cunoscut în mod deosebit ca instrument popular și încadrat de majoritatea oamenilor exclusiv în mediul muzical folcloric. În realitate limitele acestui instrument merg mult mai departe de atât și chiar mai departe de limita imaginației noastre. În acest context, proiectul ambițios încearcă să deschidă noi drumuri naiului românesc într-o manieră modernă universală.

Evenimentul aduce în faţa publicului genuri muzicale, reprezentate de nume consacrate ale muzicii româneşti. Printre invitații speciali ai lui Radu Nechifor se regăsesc Nico, Ionuț Fulea, Vlad Simon și Maria Cojocaru.

BONNIE TYLER
Un nume uriaș. O legendă a rock-ului. O artistă colosală vine în Cealaltă Capitală: BONNIE TYLER live la Alba Iulia!

Despre muzica anilor ’70- ’80 se spune că face parte din ”perioada de aur a muzicii universale” și este fără tăgadă, căutată și astăzi, de toate generațiile.
Pe 22 iunie, Bonnie Tyler, vocea de aur a anilor ’70-’80, care a înregistrat vânzări de peste 100 de milioane de copii își va delecta publicul cu piese precum ”It’s A Heartache”, ”Total Eclipse of the Heart”, ”To love somebody”, ”Lost in France”, ”Goodbye to the Islands” într-un show de calibru mondial. Al doilea concert în România are loc pe scena din Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

CANTABILE – THE LONDON QUARTET
Cantabile – binecunoscuți ca The London Quartet – este recunoscută ca fiind una din trupele vocale britanice de excepție. Fondată în Cambridge, ca un grup de studenți a capella, a devenit cunoscută în musicalul Blondel a lui Stephen Oliver, în Londra West End. De atunci, ei au urmat o politică de reînnoire constantă și dinamică, unificând frontierele muzicale, explorând noi teritorii și atragând noi spectre muzicale, atât în Europa cât și peste ocean. Cantabile au apărut într-o mare varietate de locuri cântând în spectacole diverse de la jazz până la muzică contemporană. Ei au avut turnee în întreaga lume și au cântat în cele mai prestigioase locații pentru clientelă selectă inclusiv Palatul Buckingham pentru Majestatea Sa, Regina Marii Britanii. Spectacolele i-au purtat în locuri îndepărtate precum Fiji, Noua Zeelandă, Australie, Corea, Singapore, Malaiezia, Suedia, Grecia, Rusia, Barbados, Hawaii și Tahiti. Ei și-au prezentat programul în franceză, germană, italiană, castiliană, catalană, rusă, greacă, turcă, română, estonială, letonă, portugheză, flamandă și coreană. Prima Antologie a celor de la Cantrabile ”The Great British A Capella Songbook” a fost recent publicată de către editura Peters.
Seara de 20 iunie Cantabile împreună cu Orchestra de Cameră a Județului Alba vor transforma Piața Cetății într-un amplu auditorium filarmonic. Vocile tenorilor vor fi integrate perfect orchestrei camerale, substituind pe rând instrumente și dezvoltând armonii accesibile unei palete largi de gusturi muzicale.

AIDA de VERDI
Aida e fascinantă. Aida e trăire pură și senzație în fiecare secundă. E muzică, pasiune și încântare. Aida e… la Alba Iulia!
Pe 21 iunie, propunem un spectacol de operă unic, cu peste 500 de personaje, într-o cetate unică în Europa. O premieră absolută la nivel național care depășește granițele convenționalului: montarea în aer liber a spectacolului de operă Aida de Verdi. Un eveniment pus în scenă de Opera Națională Romană Cluj-Napoca, una dintre cele mai prestigioase instituții de gen din România. Un spectacol flancat de alte producții muzicale impresionante toate reunite în “Sărbătoarea Muzicii”, într-un anotimp al sunetului cum nu s-a mai văzut în Transilvania. Locul de desfășurare al evenimentului – Cetatea Alba Carolina.

Accesul la toate spectacolele este GRATUIT

Recomandari

Alte Articole