Romplumb vrea sa atace in instanta decizia de suspendare a autorizatiei

Oficialii societatii Rompolumb SA Baia Mare vor analiza in cadrul sedintei Consiliului de Administratiei de maine, 26 august, cu incepere de la ora 11.00, posibilitatea de a ataca in instanta decizia Agentiei Regionale de Mediu Cluj-Napoca de suspendare a Autorizatiei Integrate de Mediu pentru o perioada de pana la 6 luni.

Informatia a fost confirmata de catre directorul acestei societati, Vasile Uta. Acesta a dorit sa mai sublinieze inca o data faptul ca societatea pe care o reprezinta nu genereaza impact de mediu in Baia Mare.

„Trebuie facuta in primul rand o analiza comuna, mai ales juridica, tehnologica si de mediu si in functie de aceasta impreuna cu intreaga echipa se vor lua masuri. Nu va ascund faptul ca luam in calcul si varianta atacarii in instanta a aceste decizii de suspendare.

O spun inca o data. Societatea Romplumb nu genereaza impact de mediu in Baia Mare. Initial am avut in toate proiectele aprobate o prima autorizatie integrata de mediu pe care am primit-o in octombrie 2006 pragul admis a fost de 500 mg per metru cub pe evacuare la cos dupa realizarea investitiilor”, a punctat Vasile Uta.

Va reamintim ca cei de la APM CLuj au luat decizia de suspendare a autorizatiei integrate de mediu in data de 23 august.

Rares Bogdan

Recomandari

Alte Articole