Program colectare taxe şi impozite locale aferente anului 2017, la Sebes Reviewed by CD on . Primăria Municipiului Sebeş informează contribuabilii că, începând cu data de 16 ianuarie 2017, poate fi onorată plata taxelor ş impozitelor locale aferente anu Primăria Municipiului Sebeş informează contribuabilii că, începând cu data de 16 ianuarie 2017, poate fi onorată plata taxelor ş impozitelor locale aferente anu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Program colectare taxe şi impozite locale aferente anului 2017, la Sebes

Program colectare taxe şi impozite locale aferente anului 2017, la Sebes

Program colectare taxe şi impozite locale aferente anului 2017, la Sebes

Primăria Municipiului Sebeş informează contribuabilii că, începând cu data de 16 ianuarie 2017, poate fi onorată plata taxelor ş impozitelor locale aferente anului în curs.
Orarul de funcţionare al centrului de colectare creanţe bugetare, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, este următorul:

Luni: 8.30 – 18.00
Marţi, miercuri şi joi: 8.30 – 16.30
Vineri: 8.30 – 16.00

Pentru anul 2017, primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, a propus aplicarea nivelului minim al impozitelor şi taxelor locale prevăzute în Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru persoanele fizice. Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe întregul an, până la data de 31 martie a anului respectiv, pentru clădiri, terenuri şi mijloace de transport, se păstrează acordarea bonificației de 9,99 %, aceasta fiind valoarea maximă admisă de lege.
Menționăm, de asemenea, reducerea valorii impozabile a clădirilor, în funcție de anul terminării acestora: cu 50% pentru clădirea care are o vechime de peste 100 de ani; cu 30% pentru clădirea care are o vechime între 50 de ani și 100 de ani inclusiv; cu 10% pentru clădirea care are o vechime între 30 de ani și 50 de ani inclusiv.
Subliniem, mai jos, care sunt scutirile de la plata impozitului și cine sunt beneficiarii acestora:
• clădirile și terenurile aferente acestora, precum și un mijloc de transport, aflate în proprietatea veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor necăsătorite ale veteranilor de război;
• clădirea folosită ca domiciliu și terenul aferent acesteia, precum și un mijloc de transport, aflat în proprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și a minorilor încadrați in gradul I de invaliditate;
• clădirile și terenul aferent acestora care, potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice;
• clădirile la care proprietarii au executat pe cheltuială proprie lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice, pe o perioadă de până la 7 ani de la efectuarea lucrărilor;
• terenurile situate în extravilanul localităților, pe o perioadă de 5 ani ulteriori celui în care proprietarul efectuează intabularea în cartea funciară pe cheltuiala proprie.

În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Sebeş nr. 323/2016, contribuabilii persoane fizice care achită / au achitat integral, până la data de 31.03.2017 toate obligaţiile bugetare principale restante, inclusiv amenzile, sunt scutiţi de la plata majorărilor de întârziere.

În ceea ce priveşte persoanele juridice, în calculul taxelor şi impozitelor aferente bugetului local s-au menţinut valorile minime prevăzute de lege, cu excepţia impozitului pe clădiri, în cotă de 1%.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare,
Primăria Municipiului Sebeş

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus