Primul caz, din județul Alba, diagnosticat cu COVID-19, a fost declarat vindecat!

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 36 de ani, care s-a întors din Italia. Pacienta a intrat în carantină și a fost testată în ziua sosirii în țară. A fost internată în cadrul compartimentului de dermatovenerologie din cadrul secției de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în data de 18.03.2020, odată cu finalizarea analizelor de laborator, care au confirmat prezența noului coronavirus. Reamintim că la începutul lunii martie compartimentul respectiv a fost special amenajat pentru a trata și îngriji astfel de cazuri.

Pacienta a mai fost testată, de două ori, în 27 și 30 martie, iar rezultatele analizelor au ieșit negative, fiind astfel declarată vindecată de COVID-19. Starea sa de sănătate este bună și a fost externată în cursul zilei de luni, 30.03.2020.

Pentru siguranță va mai urma o perioadă de autoizolare la domiciliu și va fi monitorizată de către specialiștii DSP Alba.

Pentru prevenirea contaminării și răspândirii îmbolnăvirilor, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia transmite tuturor locuitorilor județului Alba să respecte, cu strictețe, toate indicațiile autorităților de sănătate publică și autorităților implicate în combaterea pandemiei.

Recomandari

Alte Articole