Primarul Dorin Nistor: ”Cheltuielile școlilor din Sebeș pentru echipamente IT cerute la rambursare din fonduri europene. 603 tablete școlare și 34 laptopuri sunt deja utilizate pentru școala online.”  

 

 

”În contextul pandemiei, municipiul Sebeș a alocat, înainte de începerea anului școlar 2020/2021, sumele necesare pentru funcționarea în bune condiții a unităților de învățământ. Astfel, în funcție de datele culese și de solicitările primite, s-au suplimentat bugetele școlilor pentru achiziționarea de echipamente IT necesare derulării activităților didactice on-line.  Fiecare unitate de învățământ a solicitat sumele pe care le-a evaluat a fi necesare pentru a asigura accesul la educație, în condiții de siguranță, pentru toți elevii și profesorii din învățământul preuniversitar din municipiu” a declarat primarul Dorin Nistor.

Școlile sebeșene au realizat achizițiile pentru un număr total de 603 tablete școlare cu abonament de utilizare internet și 34 echipamente/dispozitive IT de tipul laptopuri, pentru a asigura participarea la cursuri, în mediul on-line. Aceste achiziții au fost efectuate înainte de depunerea cererilor de finanțare, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 144/2020, cu respectarea prevederilor legale privind achizițiile publice.

Valoarea totală a echipamentelor IT este de 656.725,27 lei, iar finanțarea europeană nerambursabilă care acoperă integral această valoare este eligibilă prin intermediul Programului Operațional Competitivitate 2014–2020, Axa Prioritară 2 – Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Acțiunea 2.3.3. Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-sănătate și e-cultură – Secțiunea e-educație.

Pentru elaborarea și depunerea cererilor de finanțare, potrivit procedurilor specifice fondurilor europene, școlile au beneficiat de sprijinul și implicarea personalului din cadrul compartimentului Proiecte cu finanțare internă și internațională din aparatul de specialitate al primarului municipiului Sebeș.

Unitățile de învățământ din municipiul Sebeș care au depus cereri de finanțare, în cadrul acestui apel de proiecte, sunt: Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș, Liceul cu Program Sportiv ”Florin Fleșeriu” Sebeș, Liceul Tehnologic Sebeș, Liceul German Sebeș, Școala Gimnazială ”Mihail Kogălniceanu” Sebeș, Școala Gimnazială Petrești, Școala Gimnazială nr. 2 Sebeș.

 

Recomandari

Alte Articole