Primarul din Orastie cheama la proteste din cauza mirosului de balegar! Reviewed by CD on . De mai bine de doi ani, de cum ├«ncepe c─âldura or─â╚Ötienii nu pot aeriseasc─â camerele, s─â ias─â ├«n strad─â sau s─â-╚Öi desf─â╚Öoare activit─â╚Ťile norma din cauza mirosul De mai bine de doi ani, de cum ├«ncepe c─âldura or─â╚Ötienii nu pot aeriseasc─â camerele, s─â ias─â ├«n strad─â sau s─â-╚Öi desf─â╚Öoare activit─â╚Ťile norma din cauza mirosul Rating: 0
E╚Öti aici: Acas─â » Articole Recomandate»Primarul din Orastie cheama la proteste din cauza mirosului de balegar!

Primarul din Orastie cheama la proteste din cauza mirosului de balegar!

Primarul din Orastie cheama la proteste din cauza mirosului de balegar!

De mai bine de doi ani, de cum ├«ncepe c─âldura or─â╚Ötienii nu pot aeriseasc─â camerele, s─â ias─â ├«n strad─â sau s─â-╚Öi desf─â╚Öoare activit─â╚Ťile norma din cauza mirosului greu de suportat, cu iz de b─âlegar porcin, care ├«nmiresmeaz─â municipiul de ceva timp.
Au fost f─âcute nenum─ârate sesiz─âri la Garda de mediu, ├«n pres─â ╚Öi oficialit─â╚Ťi. ├Äns─â rezultatul a fost acela╚Öi ÔÇ×parfumul de porcÔÇŁ este prezent. De╚Öii oamenii au reclamat iar faptul c─â mirosurile ur├óte s-au ├«ntins ca pecinginea peste ora┼č, de nu mai pot deschide ferestrele.
Anul trecut, locuitori din Or─â┼čtie au protestat din cauz─â c─â de la ferma de porci din Turda┼č vin mirosuri insuportabile, de la dejec┼úii. Atunci, comisarii de mediu au dat amenzi, prefectul a declarat c─â va ├«nchide ferma, ├«ns─â nu s-a ├«nt├ómplat nimic din ceea ce au promis autorit─â┼úile statului.
Anul acesta din nou aceleași poveste fără sfârșit, în zona Orăștiei.

În date de 19.08 2019 primarul din Orăștie, Ovidiu Laurenţiu Bălan, scria pe pagina personală de Facebook:
ÔÇ×Institu╚Ťional, am f─âcut tot ceea ce depindea de mine ╚Öi de institu╚Ťia pe care o conduc pentru stoparea mirosului insuportabil rezultat ├«n urma ├«mpr─â╚Ötierii dejec╚Ťiilor de animale de la cele dou─â ferme de porcine din Or─â╚Ötie ╚Öi Turda╚Ö.

Din aceast─â cauz─â, la solicitarea ONG-urilor ╚Öi a sute de or─â╚Ötieni nemul╚Ťumi╚Ťi, am hot─âr├ót s─â organiz─âm un protest ├«n fa╚Ťa Prefecturii Jude╚Ťului Hunedoara ╚Öi a G─ârzii de Mediu Hunedoara, prin care dorim s─â tragem un semnal de alarm─â institu╚Ťiilor competente vis-a-vis de problema mirosului insuportabil produs de ├«mpr─â╚Ötierea dejec╚Ťiilor animale de la fermele mai sus amintite, care persist─â ├«n ├«ntreaga zon─â a Or─â╚Ötiei de mai mul╚Ťi ani.
├Än urma unei discu╚Ťii telefonice avute ├«n aceast─â diminea╚Ť─â cu d-l Florin Oancea, primarul municipiului Deva, am ob╚Ťinut acordul verbal pentru organizarea unei ac╚Ťiuni de protest, iar la finalul acestei s─âpt─âm├óni vom depune ╚Öi solicitarea pentru ob╚Ťinerea avizului scris.
Numai UNI╚ÜI, CU TO╚ÜII, putem ├«nvinge!ÔÇŁ

Ferma de la Turda╚Ö, ce face parte din SC Landbruk SRL, locul de unde vine miros insuportabil din aer nu are nici ast─âzi autoriza╚Ťie de func╚Ťionare nici ast─âzi, potrivit primarul comunei, Remi Boc╚Öeri.
Aci toate bazinele ├«n care se afl─â dejec╚Ťiile sunt descoperite, iar ├«n zon─â mirosul este greu de suportat mai mult de c├óteva minute.
Firma Landbruk SRL a avut anul trecut unul dintre cele mai profituri nete din jude╚Ťul Hunedoara, clas├óndu-se pe locul IV ├«ntr-un top f─âcut de ÔÇ×Ziar de HunedoaraÔÇŁ, realizat cu ajutorul datelor furnizate de listafirme.ro. Compania a avut un profit net de aproape 13,5 milioane de lei ╚Öi o cifr─â de afaceri de aproximativ 60 de milioane de lei. Firma are 35 de angaja╚Ťi.
┼×i, atunci, stai s─â te ├«ntrebi? Pe cine protejeaz─â aceste autorit─â┼úi, cum pot cet─â┼úenii cinsti┼úi s─â fie ap─âra┼úi de cei care ├«ncalc─â legea? (Continuare aici)

Clip to Evernote

Comenteaz─â

┬ę 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus