Primaria orasului Cugir este pregatită să facă faţă primului val de zăpadă

Tinand cont de avertizarea meteo emisa, primarul Adrian Teban le-a cerut serviciilor comopetente sa fie gata sa intervina in caz de nevoie pentru dezapezirea drumurilor. In acest sens, angajaţii serviciului Administrarea Domeniul Public şi al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţe au simulat vineri,7 decembrie, ora 13.00 o intervenţie în caz ninsori. Acest ultim test fără zăpadă, s-a realizat in prezenta edilului sef, Adrian Teban si au fost coordonate de administratorul public Calin Furdui.

Totodata au fost prezenti reprezentantii ADP Dauceanu Cristel si Stefan Lazoc, precum si inspectorul de protectie civila, Mircea Zbutea.

Au fost pornite utilajele de dezapezire pentru a verifica functionalitatea acestora, generatoarele electrice si fasonatoarele mecanice necesare taierii arborilior care ar putea cadea datorita fenomenelor meteo, precum si alte scule din dotare. Totodata au fost puse la punct ultimele detalii cu privire la sistemul de interventie, fiind organizate trei echipe care sa asigure permanenta pe toata perioada iernii. Acestea vor lucra dupa un program orar bine stabilit care sa le permita sa actioneze rapid la nevoie.

Primarul Cugirului Adrian Teban a declarat ca au fost achizitionate 40 de t de sare si 250 m cubi de nisip „Deocamdata avem suficient material antiderapant, insa, in conditiile in care vom avea o iarna grea, vom achizitiona cantitatera de care va fi nevoie.” a precizat edilul cugirean. In ceea ce priveste utilajele, administratia locala dispune de un tractor cu dispozitiv de imprastiere a materialului antiderapant, un buldoescavator cu lama pentru inlaturarea zapezii, un autocamion unimog dotat cu lama si dispozitiv de imprastiere si o masina de interventie rapida in caz de accidente.

 

 

Recomandari

Alte Articole