Presedintele Tribunalului Timis cere judecatorilor fricosi sa plece din sistem!

Intr-o postare pe Facebook, Presedintele Tribunalului Timis, judecatorul Adriana Stoicescu face un apel transant si direct, la colegii sai. Este o atitudine greu de trecut cu vederea si care ar trebui, cel putin cititita cu atentie, de fiecare judecator in parte. Iata ce scrie distinsul magistrat: ,,Generatiile intregi, crescute la umbra Mioritei, au deja inscrise lasitatea si defetismul in codul genetic. Lipsa de implicare, fuga de raspundere, vesnicul „nu se poate” sunt cartea lor de vizita. Comunismul i-a invatat pe cei mai multi sa taca, cu capul plecat, sperand ca, tarandu-se, nicio sabie nu il va taia. Pe cei putini privilegiati i-a invatat sa fie aroganti, obraznici si abuzivi, dar slugarnici cu puternicii zilei.
A venit momentul sa aratam tuturor ca a fi judecator inseamna a fi curajos si demn.
A fi judecator inseamna a face dreptate si a spune adevarul indiferent de riscuri.
Va este frica? Plecati. Aveti un trecut care va urmareste? Plecati. Vreti sa traiti confortabil, in mediocritate si supusi? Plecati.
Lasati judecatorii care cred in vocatia lor sa faca ceea ce trebuie sa faca.
Acum, mai mult decat oricand, Romania are nevoie de o justitie puternica si dreapta. Iar o astfel de justitie inseamna judecatori drepti, care nu se tem.”

Recomandari

Alte Articole