Prefectul Gheorghe Feneșer sare în ajutorul cetăţenilor afectaţi de construcţia autostrăzii Sebeş-Sibiu

Sesizat de numeroşi cetăţeni cu privire la praful dens, care se ridică în urma lucrărilor ce se execută la  autostrada Sebeş-Sibiu, în zona localităţilor Lancrăm, Sebeş, Cut, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a luat atitudine. În cursul zilei de ieri, acesta s-a deplasat la faţa locului, unde a constatat că în urma circulaţiei mijloacelor de transport care lucrează la autostradă se ridică nori enormi de praf, întrucât porţiunea de drum nu este asfaltată, fiind în faza de terasare, acoperită doar cu un strat suport balastru, fără asfalt.

În urma acestei vizite, Gheorghe Feneşer a luat legătura de urgenţă cu conducerea firmei „ STRACO”, care execută lucrările la autostradă.

Începând de astăzi s-a dispus ca pe această porţiune de drum să se treacă de trei ori pe zi cu 4 cisterne cu apă  pentru a uda suprafaţa carosabilă, urmând ca pe întreg tronsonul Sebeş – Cut să se aplice aceste măsuri, evitând astfel ridicarea prafului în aer şi poluarea cetăţenilor din această zonă”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Tronsonul de drum în cauză este tranzitat de un număr foarte mare de autocamioane, creând un disconfort considerabil celor care locuiesc în apropiere, praful purtat de vînt ajungând pe o distanţă de  2, chiar 3 kilometri.

sursa: www.ziarulapulum.ro

Recomandari

Alte Articole