Pompierii din Alba la datorie la început de an

În perioada minivacanței de Revelion și în primele zile ale noului an, peste 100 de pompieri militari cu toate mijloacele tehnice din dotare, au fost pregătiți pentru desfășurarea misiunilor specifice orientate pe siguranța cetățenilor, bunurilor și mediului.
În primele zile ale acestui an subunitățile de intervenție ale inspectoratulului au fost prezente la următoarele situații de urgență:
1. Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit în data de 03.01.2016, la ora 22.07, pe str. Garoafelor din Oarda de Jos, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la podul unei case de locuit. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție, pentru stingerea a aproximativ 3 mp din tavanul livingului confecționat din lemn și placat cu polistiren.
2. Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit în prima zi a anului, de la ora 11.25, pe raza loc. Teiuș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție pentru stingerea a aproximativ 6 mp de acoperiș din lemn acoperit cu țiglă.
În data de 02.01.2016, de la orele 17.50, pompierii militari din Aiud au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Sâncrai. Au ars aproximativ 3 mp din acoperișul de lemn cu învelitoare din țiglă și 100 kg de cereale depozitate în podul casei. Au fost deplasate la locul evenimentului două autospeciale de stingere cu apă și spumă.
A treia zi a acestui an a venit cu o solicitare pentru Detașamentul de Pompieri din Aiud, pentru a facilita pătrunderea în apartamentul unei persoane de sex masculin, de 67 de ani, care nu răspundea apelurilor telefonice ale rudelor și nici ale vecinilor. Pompierii militari s-au deplasat la locuința acestuia din municipiul Aiud cu o autospecială de intervenție și au pătruns pe geamul de la bucătărie al apartamentului. Proprietarul apartamentului a fost găsit decedat în baia locuinței.
3. Pompierii militari din cadrul Pichetului de Pompieri Câmpeni au fost primii care au fost solicitați să intervină anul acesta, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Lupșa, începând cu orele 08.30 din prima zi a anului. Incendiul se manifesta la nivelul mansardei și a acoperișului locuinței, iar pentru stingere au intervenit în sprijinul pompierilor militari și reprezentanții SVSU din localitate. Au ars acoperișul din lemn cu învelitoare din tablă pe circa 60 mp, pereții din lemn ai mansardei și camerei de la etajul 1 și planșeul dintre aceste camere, instalația electrică, 4 uși interioare și 4 geamuri. S-a intervenit pentru lichidarea incendiului circa 4 ore, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă.
În data de 03.01.2016, de la orele 13.45, pompierii militari din Câmpeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Știuleți, comuna Scărișoara. S-a intervenit în cooperare cu SVSU Scărișoara, cu mijloace de primă intervenție, întrucât drumul inpracticabil nu a permis deplasarea autospecialelor până la locul situației de urgență. Au ars aproximativ 90 mp din acoperișul din lemn al locuinței.
4. Garda de Intervenție Sebeș a intervenit în data de 03.01.2016, începând cu orele 13.10 pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism staționat pe strada Mărășești din municipiul Sebeș. A fost deplasată la locul evenimentului o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului, care se manifesta la compartimentul motor. Au ars componentele compartimentului motor, parbrizul, capota și bordul autoturismului.
Astăzi dimineață, începând cu orele 06.30, pompierii militari din Sebeș au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din municipiul Sebeș. S-a intervenit cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă pentru stingerea celor 12 mp de acoperiș afectați de incendiu.
5. Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit de la începutul anului și la 61 solicitări medicale.

Recomandari

Alte Articole