Poluare sau nu la Sebes? Laboratorul  APM amplasat langa cel al Primariei Sebes.

 

Scandal cu iz de poluare la Sebes! Mai multe informatii au aparut marti (17.02.2020), in mediul public, potrivit carora, poluarea a depasit toate limitele si a crescut nivelul de formaldehida. Potrivit sistemului de masurare a Primariei Municipiului Sebesului, indicatorii maximi au fost depasiti cu foarte putin. Specialisti de la Agentia pentru Protectia Mediului Alba, contrazic insa rezultatele si spun ca marti nu a fost nicio poluare in Sebes, indicatorii fiind la nivelul minim. 

Statia de monitorizare a aerului, apartinand Primariei Sebes, amplasata in cartierul Mihail Kogalniceanu, a inregistrat luni depasiri ale valorilor monitorizate. Rezultatele au fost postate de catre Primăria Sebeş, pe site-ul propriu. Conform acestor indicatori, indicele general este ”foarte rau”, iar formaldehida a depăşit cu foarte putin limita maximă admisă: 0,013 mg/mc, faţă de 0,012 mg/mc.

Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Alba insa, contrazic total, indicatorii constatati de laboratorul Primariei din Sebes. Specialistii spun ca ei recolteaza zilnic, manual, probe de mediu din zona si le analizeaza in laboratoarele proprii, dar nimic nu indica o astfel de depasire, ci din contra. Doamna Marioara Popescu, director al APM Alba, ne-a declarat ca luni, concentratia masurata a fost de 0,001, la nivel de miime, limita maxima admisa, conform STAS 12574 a fost de  0,012, la Sebes, iar in zona unde se afla laboratorul  de la Primaria Sebes, 0,002, la nivel de miime, limita maxima admisa fiind de 0,012.

Controversati de indicatorii diferiti afisati de cele doua stati de monitorizare a mediului, specialistii de la Agentia pentru Protectia Mediului au decis ca, incepand de miercuri 19.02.2020,  sa posteze laboratorul lor mobil, langa cel al primariei, pentru a vedea daca exista diferente si in acest caz.

Recomandari

Alte Articole