Politisti si padurari din mafia lemnului retinuti de DGA Alba! In Apuseni, la Horea! Reviewed by CD on . La data de 25.05.2017, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba, împreună cu lu La data de 25.05.2017, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba, împreună cu lu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Politisti si padurari din mafia lemnului retinuti de DGA Alba! In Apuseni, la Horea!

Politisti si padurari din mafia lemnului retinuti de DGA Alba! In Apuseni, la Horea!

Politisti si padurari din mafia lemnului retinuti de DGA Alba! In Apuseni, la Horea!

La data de 25.05.2017, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba, împreună cu lucrători din cadrul S.J.A Sibiu, S.J.A Hunedoara și S.J.A Mureș au pus în aplicare șase mandate de percheziție emise de Tribunalul Alba, într-o cauză penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba care vizează săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, folosirea, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, favorizarea făptuitorului, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.
Dosarul a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a S.J.A. Alba și privește infracțiuni săvârșite de doi agenți de poliție – șeful unui post de poliție și ajutorul său din cadrul I.P.J. Alba, un lucrător silvic și o persoană fără calitate specială.
În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe obiecte, înscrisuri și alte bunuri care pot constitui mijloace de probă, precum și suma de 407.700 lei.
În fapt, s-a reținut că, în perioada decembrie 2016 – aprilie 2017, lucrătorul silvic, prin neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a permis sustragerea de material lemnos din cantonul repartizat în administrare, fără a lua măsuri de constatare a unor contravenții și infracțiuni silvice comise de mai multe persoane, împiedicând prin acțiunile sale efectuarea cercetărilor cu privire la acestea.
Totodată, s-a reținut că în perioada ianuarie – martie 2017, șeful postului de poliție a oferit ajutor unei persoane cercetate pentru comiterea de infracțiuni silvice pentru a o favoriza. În același scop, în mod repetat, ajutorul șefului de post a divulgat date nedestinate publicității privind efectuarea de controale pe linie silvică de către alți lucrători de poliție și organe silvice, în scopul obținerii de foloase necuvenite.
De asemenea, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere, dintre care două pe numele celor doi agenți de poliție, aceștia fiind audiați la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.
Ca urmare a cercetărilor efectuate, a fost dispusă măsura controlului judiciar față de unul dintre polițiști și față de lucrătorul silvic.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul D.G.A. – Structura Centrală, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și al Brigăzii de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus