Politisti la… gradinita!

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit, nr. 13 din Alba Iulia au primit, azi, 6 mai, vizita polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Alba. 

La întâlnirea cu cei mici au participat polițiștii de la rutieră, ordine publică, siguranță școlară și prevenire, iar discuțiile au vizat promovarea unui comportament antivictimal și conștientizarea, de către copii, a riscurilor la care se expun prin neglijarea normelor de conduită. 

Copiii au învățat regulile de circulaţie dar şi semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni, iar pentru implicarea lor au fost recompensați cu stickere ”Micul polițist”, fluiere și cărți de colorat.

Cunoștințele dobândite, la clasă, au fost puse în practică, în curtea grădiniței, pe covorul cu marcaje și cu ajutorul laboratorului de educație rutieră. 

Tot acolo, cei mici au avut ocazia să se întâlnească cu Asada și Ahara, două cățelușe din rasa ciobănesc german, folosite în activitatea de patrulare, care, împreună cu conducătorii lor au făcut mici exerciții demonstrative, spre deliciul copiilor care i-au răsplătit cu aplauze. 

Acțiunea de azi s-a desfășurat în cadrul proiectului Grădiniței cu Program Prelungit nr. 13 din Alba Iulia, care are ca scop cunoașterea diferitelor profesii. 

Prin intermediul acestui tip de activități, copiii înțeleg care este rolul polițistului în societate și sunt încurajați să aibă încredere în polițiști și în instituția poliției. 

Recomandari

Alte Articole