POLIȚIA ORAȘULUI CUGIR FUNCȚIONEAZĂ, TEMPORAR, ÎNTR-UN IMOBIL DE PE STRADA VICTORIEI

 

Începând cu data de 10 august 2023, Poliția Orașului Cugir funcționează într-un imobil situat pe strada Victoriei, la numărul 9. Etajul 3 al acestui imobil a fost pus la dispoziția Inspectoratului de Poliția Județean Alba de către administrația publică locală a orașului Cugir, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a sediului Poliției Orașului Cugir.  

Cetățenii care doresc să depună sesizări, plângeri sau alte documente la Poliția Orașului Cugir o pot face la noua locație. 

Coordonatele de contact au rămas aceleași, respectiv telefon 0258.754.004, fax: 0258.751.525, email:  HYPERLINK „mailto:politia.cugir@ab.politiaromana.ro” politia.cugir@ab.politiaromana.ro.

  

Sediul Poliției Orașului Cugir, situat pe strada Nicolae Bălcescu, nr 1 A va fi reabilitat prin fonduri europene, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2-Schema de Granturi pentru eficientă energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Obiectivul general al proiectului este aducerea clădirii la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea cu peste 60% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Totodată, se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.

Contractul de achiziție publică a fost semnat între Inspectoratul de Poliție Județean Alba și Asocierea SC Lincoln Plus SRL – Secret Art SRL, lider de asociere: S.C. LINCOLN PLUS S.R.L.

Valoarea contractului de achiziție publică este de 3.159.726,70 lei, la care se adaugă T.V.A, în valoare de 600.348,07 lei.

Durata de execuție a lucrărilor, conform proiectului, este de 14 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor de proiectare.

Implementarea proiectului ,,Reabilitarea și modernizarea Sediului Poliției Orașului Cugir” se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art.17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.

 

Recomandari

Alte Articole