Politia din Sebes nu da doi bani pe siguranta cetateanului! In oras se poate produce oricand o tragedie, politistii nu sunt interesati! 

 

          Pe pagina Ministerului Afacerilor Interne, in deschidere, la loc de cinste, sta scris: ,, Poliţia Română – Siguranţa cetăţeanului, prioritate naţională”. Se pare ca, acest lucru nu este valabil si pentru Polita din Sebes! Concret, despre ce este vorba.

        Pe Dealul Alunului, la capatul strazii Schweighofer, intr-o zona infundata, se afla bazinele de apa potabila ale orasului si, recent, au fost date in folosinta si zece duplexuri. Aici, in aceasta locatie retrasa, se afla si un teren mai mare, unde vin diversi indivizi, cu masini sau ATV-uri, care se imbata, dau drumul tare la muzica, lasa mizerie in urma lor, fac scandal. Ce este mai grav, insa! La bazinele de apa, care sunt obiectiv startegic de interes local, nu mai sunt paznici! Orice individ, mai mult sau mai putin euforic, poate intra si arunca in bazinele cu apa potabila sau in apropierea lor, orice mizerie sau, Doamne fereste, produse toxice. Se poate produce o adevarata nenorocire! Grav este ca, nici locatarii si nici cei de la APA CTTA Sebes, nu pot si nu au niciun drept sa le ceara acestor indivizi, care stationeaza aici, sa se comporte civilizat sau sa nu mai polueze zona. 

       Consienti de aceasta situatie periculoasa si de ceea ce s-ar putea intampla, reprezentantii societatii APA CTTA Sebes, impreuna cu locatarii, au solicitat Primariei Sebes sa monteze un indicator cu ,,Accesul interzis- Cu exceptia riveranilor” si un altul cu ,,Drum infundat”. In atare situatie, accesul acestor indivizi nu ar mai fi posibil sau, daca ar intra, pot fi sanctionati. Primaria Sebes a fost de acord si a cerut avizul Politiei Sebes, pentru a putea monta aceste indicatoare. Inexplicabil insa, avizul intarzie. Am incercat sa aflam amanunte si ni s-a spus ca trebuie sa se mai analizeze, sa se intruneasca o comisie, cineva de la Politia Rutiera lipseste, bla, bla, bla…

          Se pare ca politistii nu sunt impresionati de aceasta situatie, iar despre siguranta cetateanului, ce sa mai vorbim?! Nu cu mult timp in urma, scriam ca politistii din Sebes aveau peste o mie de dosare nerezolvate!…

IOSIF GLIGOR

Recomandari

Alte Articole