Poliţia Alba Iulia avertizează şoferii care parchează pe trotuare

Poliţia Locală a municipiului Alba Iulia avertizează cetăţenii municipiului Alba Iulia să nu oprească sau să staţioneze autovehiculele pe care le conduc pe trotuare şi alei pietonale. În urma a numeroase sesizări, poliţiştii locali au acţionat în aceste zile pe străzile Avram Iancu, Iaşilor, Siretului, Plevnei, Traian şi altele, străzi care au fost reabilitate recent.

Decizia luată de Consiliul Local al municipiului Alba Iulia prin HCL 299/2006 prevede la capitolul „g” punctul 10: „Oprirea/staţionarea autovehiculelor pe trotuare, zone verzi, scuaruri, insule de dirijare a circulaţiei, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, în dreptul rampelor pentru ridicat gunoiul, containerelor, hidranţilor sau în dreptul dispozitivelor destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii”constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei.

 „Chiar dacă mulţi dintre cetăţenii care au calitatea de conducător auto invocă prevederile HG 1391/2006 – regulamentul de aplicare al O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, le aducem acestora la cunoştinţă că acelaşi regulament, la articolul 144 aliniatul (2), spune că administratorul drumului public este cel care decide dacă şi cum poate opri sau staţiona pe trotuar un autovehicul care circulă pe un drum public pe care îl are în administrare”, a declarat Ioan Vodă, şeful Serviciului Poliţia Locală Alba Iulia.

 

Recomandari

Alte Articole