Piaţa volantă din Alba Iulia va fi închisă pe perioada iernii

Odată cu venirea frigului, se închide și piaţa volantă de la Alba Iulia organizată de către Consiliul Judeţean Alba pentru a le oferi locuitorilor din Alba Iulia produse proaspete şi sănătoase, provenite de la micii producători din judeţul Alb.

Piața volantă este organizată, neîntrerupt, în fiecare zi de vineri, de patru ani de zile iar, din vara anului trecut, pe lângă fructele și legumele proaspete, cumpărătorii au putut găsi aici și produse tradiționale certificate precum: pâine, brânzeturi, miere, dulciuri sau produse de carmangerie.

Proiectul pieței volante a fost pus în practică de Consiliul Județean Alba astfel încât să fie și un mijloc de stimulare economică pentru micii producători, permițând realizarea unui comerț echitabil. Intermediarii au fost eliminați din această piață iar accesul comercianților nu s-a făcut doar pe baza existenței Certificatului de Producător ci și pe baza datelor oferite de asociațiile profesionale ale producătorilor agricoli, precum și prin verificări în teren. Totodată, toți producătorii locali ce expun marfă spre vânzare în această piață sunt scutiți de plata taxelor de tarabă.

Chiar dacă piața volantă se închide pe perioada iernii, urmând a fi redeschisă în primăvara anului viitor, multe produse tradiționale pot fi încă găsite la magazinul Asociației Producătorilor de Produse tradiționale din județul Alba, aflat în vecinătatea Pieței Cetate.

 

Recomandari

Alte Articole