Peste 30 de metri cubi de material lemnos, confiscaţi de poliţiştii din Sebeş, în urma unui control în trafic

Poliţiştii Biroului Rutier Sebeş, împreună cu poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce desfășurau activităţi pentru prevenirea delictelor silvice pe raza comunei Săsciori, au oprit pentru control două autoutilitare încărcate cu material lemnos (buştean de esenţă răşinoasă).
Ambele autoutilitare aparţin unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Polovragi, judeţul Gorj şi erau conduse de doi angajaţi ai societăţii care au prezentat avize de însoţire din care rezulta că cele două camioane erau încărcate cu cantitatea totală de 56,544 metri cubi material lemnos.
În urma măsurătorilor efectuate împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Blaj, – Punct de lucru Sebeş, a rezultat că cele două camioane erau încărcate cu cantitatea totală de 88 metri cubi material lemnos, cu 31,456 metri cubi mai mult decât cantităţile evidenţiate în documentele de însoţire.
În conformitate cu prevederile art. 19 alin. 1 lit. n din Legea 171/2010, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 10.000 lei, faţă de societatea comercială care a efectuat transportul şi a emis documentele de însoţire iar ca şi măsură complementară, s-a dispus ridicarea, în vederea confiscării, a cantității de 31.456 metri cubi material lemnos care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Blaj – punct de lucru Sebeș .

Recomandari

Alte Articole