Peste 1,5 tone de fructe de pădure și ciuperci confiscate de polițiști în zona Munților Apuseni

Poliţiştii din Cluj şi Alba au confiscat peste 1,5 tone de fructe de pădure şi ciuperci şi au aplicat sancţiuni de peste 10.000 de lei, în urma controalelor desfăşurate în zona Munţilor Apuseni.

La data de 20 august a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J. Cluj şi I.P.J. Alba, au acţionat în zona Munţilor Apuseni, în localităţile aflate la limita celor două judeţe, în locurile numite „Dobruş”, „Dorna”, „La Grinzi”, „La steaua”, „Lămşoaia” şi „La bătătoare”.

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu jandarmi din cele două judeţe, precum şi cu specialişti de la direcţiile silvice.

Echipele de control au urmărit identificarea şi verificarea persoanelor care recoltează şi comercializează ilegal fructe de pădure şi ciuperci, precum şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul silvic.

În urma acţiunilor, au fost depistate şi confiscate 1.221 de kilograme de afine şi 348 de kilograme de ciuperci, recoltate ilegal de pe terenurile aparţinând primăriilor din zonă, precum şi 27,3 metri cubi de material lemnos, transportat fără documente legale de provenienţă.

Poliţiştii au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 10.000 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi a celei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Recomandari

Alte Articole