Peste 1.200 de amenzi aplicate de poliţiştii din Alba, în săptămâna precedentă

 

În săptămâna care a trecut, poliţiştii din Alba au aplicat  1247 de sancțiuni contravenţionale, au constatat 79 de infracţiuni şi au intervenit la 212 evenimente. 

În perioada 31 decembrie – 07 decembrie 2020, poliţiştii din Alba au desfășurat acţiuni, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi prevenirea evenimentelor negative. 

În această perioadă s-a intervenit la 212 evenimente, din care 192 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Au fost  constatate 79 de infracţiuni şi au fost aplicate 1.247 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 129.357 lei, din care 85 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 318 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Dintre sancţiunile aplicate pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 36 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză.   

Au fost reţinute 17 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au fost retrase 42 de certificate de înmatriculare.

Infracțiuni rutiere

La  data de 04 decembrie 2020, în jurul orei 07,40, polițiștii rutieri din Aiud, în timp ce acționau pe strada Luncii din municipiu, l-au depistat pe un bărbat de 43 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. 

La  data de 4 decembrie 2020, în jurul orei 19,15, polițiștii rutieri din Aiud l-au depistat pe un bărbat de 38 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Gheorghe Doja din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

La data de  decembrie 2020, în jurul orei 15,40, polițiștii din Teiuș l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe raza orașului Teiuș, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. 

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. 

La data de 7 decembrie 2020, în jurul orei 02,30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, în timp ce acționau pe raza localității Sâncel, l-au depistat pe un tânăr de 24 de ani, din comuna Șona, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

Recomandari

Alte Articole