Parteneriat între administrația locală și ONG-uri pentru dezvoltarea municipiului Alba Iulia

Agenda de lucru a primarului Mircea Hava va contine saptamana viitoare o intalnire cu reprezentanti ai asociatiilor si fundatiilor care activeaza in mediul neguvernamental, pe raza municipiului Alba iulia.
Intalnirea are menirea de a trasa un mod de lucru intre administratia locala si ONG-uri pentru sustinerea proiectelor elaborate de catre acestea, privind accesarea de fonduri nerambursabile.

Primaria ar putea avea calitatea de partener in aceste proiecte, sustinand astfel o cota necesara cofinantarii, in cazul in care aceste proiecte subscriu nevoilor de dezvoltare ale municipiului, respectiv intrunesc aspecte care concura la completarea proiectelor realizate de catre municipalitate.

“ Vom sustine cofinantarea proiectelor din fonduri nerambursabile publice si private, care vin in sprijinul albaiulienilor si pe care le vom regasi implementate aici, in oras. Cunoastem probleme de finantare ale sectorului neguvernamental si vrem sa ajutam acolo unde se dovedeste seriozitate si utilitate. Aceasta prima intalnire si urmatoarele care ii vor succede vizeaza si consolidarea unei metodologii de lucru si relationare intre primarie si mediul neguvernamental, care va reflecta un punct comun acestor doua parti, supus aprobarii Consiliului Local si utilizat ulterior in cadrul relatiilor de colaborare. Desigur, va exista si o comisie care va evalua solicitarile pentru ca sustinerea noastra sa fie pe deplin justificata.”

• activitati culturale – productii inovative din sfera artelor vizuale, digitale, organizarea de evenimente etc.
• promovare turistica – productii media care include brandul turistic al orasului, aparitii in publicatii de specialitate prestigioase, reviste de tranzit, etc.
• educatie alternativa – utilizarea spatiilor Cetatii pentru activitati educative
• servicii sociale
• protectia mediului si ecologie urbana – extinderea zonelor verzi din municipiul Alba Iulia, utilizarea bicicletelor in scop recreativ, dar si economic
• dezvoltarea resurselor umane conform nevoii pietii muncii locale
• dotarea urbana – locuri de joaca, fitness in aer liber, parcaje de biciclete etc.
• promovarea potentialului cultural istoric – activitati culturale si stiintifice

In egala masura participantii vor fi consultati si informati cu privire la mecanismele de finantare nerambursabila din legislatia nationala de care dispune administratia locala. Acestea pot fi folosite ca instrumente de lucru pentru atingerea obiectivelor ONG-urilor.

Recomandari

Alte Articole