Pacienta doctorului Mostafa Ismail a murit la doar 25 de ani! Sotul a depus plangere penala.

Iuliana, tânăra de 25 de ani din Alba, care se afla în comă la secția ATI din Alba Iulia, după o operație de rutină la spitalul din Cugir, a încetat din viață. Anunțul trist a fost făcut de soțul acesteia. Potrivit bărbatului, Iuliana a decedat în urma unui stop cardio-respirator, în spitalul din Alba Iulia, scrie Alba24. Inima tinerei a încetat să mai bată, duminică, în jurul orei 12.00, potrivit unor surse Alba24.ro. Între timp, fusese transferată la secția Neurologie (terapie acuți).

Iuliana se afla de mai bine de cinci luni pe un pat de spital, în comă, la Spitalul de Urgență din Alba Iulia, după o anestezie pe secția de ginecologie, făcută la spitalul din Cugir. În acest timp, familia ei a căutat răspunsuri pentru a vedea de ce s-a ajuns la această situație, în urma unei intervenții chirurgicale relativ simple. S-a lovit de birocrație și de situații pe care nu avea cum să le prevadă.

Cazul Iulianei a fost făcut public de soțul ei. Acesta a povestit că tânăra a fost programată pentru o intervenție laparoscopică la sugestia medicului de la ginecologie Cugir, Mostafa Ismail, a cărui pacientă era de circa un an și jumătate.

”În data de 14.12.2022, ora 12:11 minute am schimbat ultimele cuvinte cu ea, urmând ca după aceea să intre în operație…

După multe ore de așteptare și gânduri, am fost anunțat telefonic abia la ora 18:08 minute că Iulia a fost transferată în jurul orei 15 la Spitalul Județean Alba, în stare critică, în comă profundă și insuficiență de organe multiple, cu șanse minime de supraviețuire.

Am aflat mai târziu că intervenția propriu-zisă nu s-a mai efectuat, iar degradarea stării de sănătate a sotiei mele a început, după spusele doamnei doctor anestezist N. G. E., nu după injectarea totală a anesteziei, ci după injectarea doar a unei substanțe cu acțiune redusă. Până în acea zi, Iulia a mai suportat alte două anestezii, fără nici un fel de problemă.

Până în momentul de față, nici unul dintre cei care aveau obligația morală de a ne explica ce s-a întâmplat cu adevărat și din ce cauză Iulia este în această stare, nu au făcut-o și, dacă am solicitat în scris un răspuns clar, ni s-a oferit următoarea explicație: <poate fi o complicație imprevizibilă a anesteziei generale întâlnite rar în practica curentă>.

Nu pot înțelege DE CE o intervenție care i s-a prezentat a fi una de scurtă durată și destul de simplă a avut o evoluție atât de dramatică, DE CE pe corpul Iuliei au rămas urmele unei traheostomii începute și nereușite de către doctorul ginecolog Mostafa Ismail, DE CE am fost anunțat atât de târziu de starea ei, DE CE, dacă a primit oxigen în permanență (cum ne-a spus doamna doctor anestezist N.G.E), a fost afectată atât de grav neurologic?

Întrebările <DE CE?> sunt multe și doar Dumnezeu știe dacă voi primi vreodată răspunsurile mult așteptate… 

(Text si foto Alba24)

P.S. De mentionat ca doctorul Mostafa Ismail este medic ginecolog la Spitalul Orasenesc Cugir, dar lucreaza si la Clinica Afrodita din Sebes, Clinica Afrodita din Orastie, Centru Medical Chirurgical Doctor Cibu din Alba Iulia si Policlinica Astra din Sibiu, asa dupa cum rezulta de pe paginile acestor unitati medicale.

Recomandari

Alte Articole