Ovidiu Costea noul Inspector Sef al ISU Alba! De oameni ca el are nevoie tara!

 

Tare m-a bucurat comunicatul de presa prin care am fost anuntat ca:  ,,Incepand cu data de 01.08.2021, domnul Locotenent colonel OVIDIU NICOLAE COSTEA a fost numit, prin ordin al Inspectorului General, în functia de Inspector Sef al ISU Alba ca urmare a promovării concursului organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în luna Iunie, a.c.”

N-am vazut militar mai dedicat muncii sale! Il cunosc de mic, fiindca am avut o colaborare extraordinara cu tatal lui, colonelul Virgiliu Costea, cel care a lucrat o viata la Detasamentul de Pompieri Alba Iulia.  Tatal, colonelul Virgiliu Costea i-a insuflat de mic dragostea fata de aceasta profesie si, mai ales, respectul fata de oameni. Dupa ce a devenit si el pompier, Ovidiu a reusit  efectiv sa revolutioneze relatia cu presa. Colegii mei de la Prima Tv, din tara si de la Bucuresti, se minunau in acea perioada, cum de le transmiteam constant imagini direct de la interventia pompierilor la incendii…Le-am explicat ca purtatorul de cuvant, din acea vreme, Ovidiu Costea a reusit sa obtina o camera video mica, cu care filma toate actiunile si oferea apoi imaginile celor care lucrau in televiziuni. Toti colegii din tara erau invidiosi pe noi, corespondentii din Alba, pentru imaginile spectaculoase pe care le transmiteam la Bucuresti!…Putina lume stia insa, ca meritul era al tanarului Ovidiu Costea…

Pe parcursul celor 17 ani de cariera in arma pompierilor, ofiterul a indeplinit atributiile mai multor functii de executie si comanda in ISU Alba, ISU Hunedoara dar si in cadrul IGSU, avand in acest sens o bogata experienta atat in segmentul operativ cat si in cel preventiv.

Pe langa numeroase interventii de gestionare a situatiilor de urgenta a participat inclusiv la exercitii nationale si internationale sub egida UE si NATO. De asemenea, este absolvent a doua facultati, cursuri postuniversitare, de master si de specializare in managementul situatiilor de urgenta, managementul serviciilor publice, comunicare publica si negociere, etc. Locotenet colonelul Ovidiu Costea are 37 de ani, este casatorit si are un copil. 

Jos palaria si felicitari Ovidiu Costea! De oameni ca tine are nevoie tara! Esti cel mai edificator exemplu pentru celebra zicere: ,,Omul sfinteste locul!”

Iosif Gligor

Recomandari

Alte Articole