Opt nuntasi intoxicati la Sugag!

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a raportat Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba că opt persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe după ce au participat la o nuntă, la Căminul Cultural din comuna Șugag, acuzând probleme digestive. O singură persoană a rămas internată. La eveniment au participat 300 de consumatori.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia s-au prezentat în data de 28 octombrie începând cu ora 3 – 3.30, opt persoane cu dureri abdominale, grețuri, vărsături, (forme ușoare). Acestea au participat în data de 27 spre 28 octombrie la un eveniment (nuntă), care s-a desfășurat la Căminul Cultural din comuna Șugag. Pentru consult de specialitate au fost îndrumați spre secția de boli infecțioase unde, în urma evaluării clinice, a fost internată o singură persoană.

Mâncare a fost preparată conform declarațiilor mirilor și ale administratorului căminului atât în gospodăria mirilor cât și în bucătăria Căminului Cultural.

În acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control a efectuat verificarea condițiilor igienico-sanitare și a recoltat probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie a efectuat ancheta epidemiologică. Probele alimentare sunt în lucru.

Formele de manifestare ale pacienților au fost ușoare și medii, iar evoluția favorabilă.

Recomandari

Alte Articole