Oamenii străzii monitorizaţi de Primăria Cugir

În această perioadă în care temperaturile au scăzut şi până la minus 20 grade, persoanele fără adăpost de pe raza oraşului Cugir se afla atenţia administraţiei locale. Pentru a-i salva de gerul de afară, autorităţile cugirene, prin intermediul Serviciului Administrarea Domeniului Public au amenajat un spaţiu în incinta grădiniţei de pe Râul Mic unde oamenii străzii pot fi adăpostiţi pe timp de noapte. Pe lângă un adăpost călduros, ei pot beneficia de lichide calde şi hrană oferite de Cantină Socială a Serviciului Public de Asistenţă Socială. Înainte de a fii duse la adăpost, starea de sănătate a acestor persoane este evaluată la Spitalul din Cugir, în baza unui parteneriat încheiat între primăria şi serviciile implicate în acest demers.
În ultimele două zile, patrulele Poliţiei Locale au identificat două persoane în clădirea abandonată de pe strada Tineretului şi încă una care se adăpostea într-un cămin de apă dezactivat aflat la periferia pădurii de pe Râul Mare. În ciuda implicării şi a interesului manifestat de autorităţi, oamenii străzii au refuzat cu desăvârşire să fie duşi la centrul amenajat.
Cu toate acestea, Poliţia Locală continuă să îi monitorizeze şi să le ducă ceai cald şi sanwich-uri pregătite de Cantina Socială.

Recomandari

Alte Articole