( VIDEO) O tonă de cârnăciori la primul OktoberFest din Satu Mare

O tonă de cârnăciori la primul OktoberFest din Satu Mare

Oktoberfest din Munchen se muta la Stau Mare in perioada 30 septembrie – 2 octombrie. Prima serbare populara a berii dupa model bavarez este organizata de Asociatia Economica Germano-Romana pentru Regiunea de Nord-Vest, Forumul Democrat German si firma SC Zirmer Bud SRL, cu sprijinul Primariei Municipiului Satu Mare in cortul Hotelului Dana I pe drumul Careiului nr 128.
Ideea de a organiza o astfel de sarbatoare si la satu Mare a pornit de la dorinta organizatorilor de a se implica in viata sociala a orasului, pentru promovarea valorilor culturale si a economiei judetului.
Programul pregatit este unul foarte bogat, participantii putand sa participe la programele festiv culturale, deschiderea primului butoi de bere in fata Hotelului Dana II, defilarea si parada porturilor populare si liturghia ecumenica. Participantii la eveniment vor afla duminica si daca nu sunt castigatorii a vrunui premiu la tombola, pe langa multe alte premii surpriza fiind oferita si o excursie in Germania.
Pe langa programul cultural, organizatorii serbarii vor prezenta si arta culinara bavareza, aducand carnaciori, bere, sandvisuri, prajituri si turta dulce specifice zonei Bavariei.
Firma care asigura produsele specific bavareze, SC Terom Logistic & Distribution SRL estimeaza a aduce la Satu Mare 200 de hectolitri de bere si o tona de carnaciori.
Cortul are o capacitate de 1100-1200 de locuri, astfel fiind liber la rezervarii inca de acum in schimbul a unui voucher de 25 de lei care cuprinde un meniu si un litru de bere.

Recomandari

Alte Articole