O soferita beata a accidentat pe trecerea de pietoni, o femeie!

O șoferiță aflată sub influenţa alcoolului a acroșat o femeie aflată pe trecerea de pietoni. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reamintește faptul că şofatul şi alcoolul sunt incompatibile şi le recomandă conducătorilor auto să nu urce la volan după ce au consumat alcool.    

La data de 24 octombrie 2018, în jurul orei 07.00,  poliţiştii din Sebeş au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier produs pe strada Augustin Bena din Sebeş. 

O femeie de 43 de ani, din Sebeş, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 66 de ani, din Sebeş, care era angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, acroşând-o. 

În urma accidentului, femeia de 66 de ani a suferit leziuni corporale uşoare. 

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Pe numele ei a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia este cercetată sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte conducătorilor auto că șofatul şi alcoolul sunt incompatibile. 

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Acesta constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.  

Totodată, precizăm faptul că legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte                (între 1.305 şi 2.900 de lei), iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile. 

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Recomandari

Alte Articole