Noi măsuri la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba  și a Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Alba. 

Având în vedere evoluția situației epidemiologice de pe teritoriul României, în contextul apariției și răspândirii noi forme de coronovarirus,  s-a luat o serie de măsuri cu privire la activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba  și a Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Alba. 

Astfel, începând de mâine, 17 martie 2020,  Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba suspendă activitatea de examinare în vederea obținerii permisului auto, atât la proba teoretică , cât și practică, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale. 

De asemenea, se majorează timpul de soluționare a tuturor operațiunilor specifice de înmatriculări și permise desfășurate la ghișee, la 10 minute, prin utilizarea exclusivă a platformei de programare online. 

Programul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba se va prelungi, începând de mâine, până la ora 19.00. 

În ceea ce privește activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașaporatelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare ( pentru persoanele care solicită acest tip de document de călătorie în baza dispozițiilor Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulațiia cetățenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare) se va realiza numai pentru persoanele care prezintăă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online. 

Transmiterea pașaportului simplu electronic , de la sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte sau sediul unei misiuni diplomatice sau oficiu coonsular la adresa de domiciliu/reședință din țară a titlarului sau a persoanei care a formulat cererea prin serviciul de curierat se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin e-mail, poștă de către titular, respectiv persoana care a formulat cererea/părintele/reprezentantul legal în cazul minorilor sun 14 ani. 

Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la libera circulație în străinătate/istoric pașapoarte/scutire taxe vamale precum și furnizarea datelor în Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea adeverințelor/comunicărilor corespunzătoare se va efectua exclusiv prin corespondență poștală sau electronică și numai persoanelor care prezintă documente care justifică urgența solicitării. 

Instituția Prefectului – Județul Alba

Recomandari

Alte Articole