Municipiul Alba Iulia va gazdui din nou festivalul „Dilema Veche”

In cursul saptamanii trecute a avut loc o intalnire la sediul Primariei Alba Iulia intre reprezentantii revistei culturale „Dilema Veche” si organizatorii locali ai festivalului „Dilema Veche”- Primaria Muncipiului Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba. In cadrul discutiilor, primarul Mircea Hava a reiterat dorinta si interesul administratiei locale in dezvoltarea unui proiect cultural durabil. Pe de alta parte, Mircea Vasilescu, redactor sef al revistei „Dilema Veche” subscrie dorintei organizatorilor din Alba Iulia de a infiinta o asociatie culturala in care sa se regaseasca cele trei parti implicate in organizarea festivalului, astfel incat brand-ul artistic sa ramana legat definitiv de Alba Iulia si judetul Alba.

„Inceputul toamnei va aduce din nou la Alba Iulia personalitati cultural de prim rang si momente artistice de certa valoare. Ma bucura faptul ca reusim sa depasim impreuna incertitudinile de anul trecut si sper ca acest festival sa fie o permanenta in viata culturala din Romania. „Oamenii cu dileme” vor furniza certitudini publicului albaiulian, transformand Cetatea Alba Iulia intr-un centru cultural transilvan”- Mircea Hava, primarul municipiului.

In cadrul discutiilor purtate, Corina Suteu, expert cultural European, a trasat cateva dintre caracteristicile generale ale conceptului de anul acesta, insistand pe perezenta celor mai apreciati oameni de cultura ai momentului din cele mai variate domenii: scriitori, actori, muzicieni sau artisti plastici. Perioada de derulare a evenimentului este 30 august – 1 septembrie.

” Harta evenimentelor culturale este din ce in ce mai valoroasa si orienteaza publicul albaiulian spre repere culturale reale. Potentialul cultural trebuie valorificat permanent, fiind singurul element care dainuie de-a lungul timpului, caracterizand locuri si oameni. Cei care astazi pretuiesc cultura autentica vor avea intotdeauna in Alba Iulia si judetul Alba o a doua casa” , declara Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba.

foto: festival.dilemaveche.ro

Recomandari

Alte Articole